Vegan Κεφτεδάκια Κόκκινης Φακής με Ρύζι σε σάλτσα Καρύδας

Vegan Κεφτεδάκια Κόκκινης Φακής με Ρύζι σε σάλτσα Καρύδας _ vegan συνταγή νηστίσιμη

Vegan Κεφτεδάκια Κόκκινης Φακής με Ρύζι σε σάλτσα Καρύδας

vegan συνταγή

Εύκολα Vegan Κεφτεδάκια Κόκκινης Φακής σε σάλτσα Καρύδας, που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με ρύζι για να λάβετε την πλήρη πρωτεΐνη που χρειάζεστε από φυτικές πηγές!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Mαγειρέματος: 40 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 50′ – Μερίδες: 24 vegan κεφτεδάκια

ΥΛΙΚΑ

Για τα vegan κεφτεδάκια κόκκινης φακής:

  • 1 μέτριο Κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 3 κ.σ.  Λάδι
  • 150 γρ Κόκκινες Φακές
  • 300 ml νερό
  • 1 κ.σ. σκόνη Κάρυ
  • 50 g νιφάδες Βρώμης
  • 1 ½ κ.σ. Αλεύρι
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι

Για τη σάλτσα Καρύδας:

  • 200 ml ελαφρύ / χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά Γάλα Καρύδας
  • 100 ml Ζωμό Λαχανικών
  • 10 Κάσιους (ή αμύγδαλα) + Αλεύρι (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:

  • 1 Λάιμ
  • Ρύζι, βρασμένο
Vegan Κεφτεδάκια Κόκκινης Φακής με Ρύζι σε σάλτσα Καρύδας _ vegan συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα vegan κεφτεδάκια κόκκινης φακής:

  • Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε πρώτα το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται ημιδιαφανές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά επιπλέον.
  • Προσθέτουμε τις φακές και τη σκόνη κάρυ και τσιγαρίζουμε για πολύ λίγο.
  • Προσθέτουμε 300 ml νερό, καλύπτουμε και αφήνουμε να βράσει, σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα έως ότου εξατμιστεί όλο το υγρό.
  • Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τις νιφάδες βρώμης και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
  • Σιγουρευόμαστε ότι το μείγμα μας έχει κρυώσει.
  • Πλάθουμε περίπου 24 μικρές μπάλες από τη ζύμη της φακής.
  • Τις πασπαλίζουμε στο αλεύρι και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, για περίπου 8 λεπτά.

Για τη σάλτσα Καρύδας:

  • Ζεσταίνουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά, το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών. Αφαιρούμε από την φωτιά.
  • Τρίβουμε στο μύλο του καφέ τα κάσιους (ή τα αμύγδαλα) και προσθέτουμε τη σκόνη στη σάλτα μας για να πήξει. Ανακατεύουμε καλά.

Για το σερβίρισμα:

  • Σερβίρουμε τα vegan κεφτεδάκια κόκκινης φακής μαζί με ρύζι, την σάλτσα Καρύδας και περιχύνουμε με χυμό λάιμ.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Smoothie Σοκολάτα Φυστικοβούτυρο Μπανάνα
10 φλούδες που μπορούμε να τρώμε

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!