Συνταγή Raw Vegan Κουραμπιέδες (Ωμοφαγικοί Vegan Κουραμπιέδες)
Χρόνος εκτέλεσης 10 λεπτά
για 10 Raw Vegan Κουραμπιέδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα, το λάδι καρύδας με το σιρόπι αγαύης για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με το αλεύρι αμυγδάλου και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το νερό, το λιωμένο λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαύης (και προαιρετικά την μισή μπανάνα για έξτρα γεύση).
- Αφαιρούμε το μείγμα από το μούλτι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να δημιουργηθεί μία ζύμη, και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι σφιχτή – να μην τρίβεται, αλλά να είναι εύπλαστη.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες με τα χέρια και τους αλευρώνουμε σε μείγμα αλεύρι αμυγδάλου και ψίχα καρύδας τριμμένη (ινδοκάρυδο) .
- Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε κουραμπιέ, ή πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο και ινδοκάρυδο.
- Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως τους Raw Vegan Κουραμπιέδες μας, αν και προτείνουμε να τους αφήσετε για λίγο στο ψυγείο για ακόμα καλύτερη υφή και ένωση των γεύσεων.
Καλές Γιορτές!
Δείτε επίσης την συνταγή για Raw Vegan Μελομακάρονα (Ωμοφαγικά Vegan Μελομακάρονα)