
Τραγανές Ψητές Πατάτες με Μους Φασολιών
Vegan – Χωρίς Γλουτένη – Χωρίς Λάδι
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 40 λεπτά
Μερίδες 20
ΥΛΙΚΑ
Για τις Τραγανές Πατάτες:
- 10 μικρές πατάτες, πλυμένες και κομμένες στο μισό κατά μήκος
- ⅓ φλιτζάνι Αλεύρι Ρυζιού
- λίγο Νερό
- 1 κ.γ. σκόνη Σκόρδου
- 1 κ.γ. σκόνη Κρεμμυδιού
- 1 κ.γ. Κουρκουμά
- 1 κ.γ. Πάπρικα
- ½ κ.γ. Θυμάρι
Για το Μους Φασολιών:
- 400 γρ. Λευκά Φασόλια, βρασμένα ή κονσέρβα
- 2 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
- 1-2 κ.σ. Ταχίνι
- 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 κ.γ. Μουστάρδα
- 1 κ.γ. Κουρκουμά
- ½ κ.γ. σκόνη Κρεμμυδιού
- ½ κ.γ. Πάπρικα
- ¼ κ.γ. Αλάτι
- Νερό
Για το σερβίρισμα:
- Φρέσκα Κρεμμυδάκια
- Σκόνη Πάπρικας
- Τσίλι (για έξτρα πικάντικη γεύση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.
- Τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις τραγανές πατάτες. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να καλύψουμε όλα τα σημεία της κάθε πατάτας.
- Τοποθετούμε τις πατάτες, με την φλούδα προς τα κάτω, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το μους φασολιών. Τοποθετούμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και περιστρέφουμε. Προσθέτουμε νερό ανάλογα με τις ανάγκες έως ότου αποκτήσει η μους μια κρεμώδη αλλά απαλή σύσταση.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε την μους από πάνω τους.
- Σερβίρουμε με κρεμμυδάκια, πάπρικα και νιφάδες τσίλι για έξτρα πικάντικη γεύση.