Τραγανές Ψητές Πατάτες με Μους Φασολιών

Τραγανές Ψητές Πατάτες με Μους Φασολιών

Τραγανές Ψητές Πατάτες με Μους Φασολιών

Vegan – Χωρίς Γλουτένη – Χωρίς Λάδι

 Χρόνος Προετοιμασίας  10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 40 λεπτά

Μερίδες 20

ΥΛΙΚΑ

Για τις Τραγανές Πατάτες:

  • 10 μικρές πατάτες, πλυμένες και κομμένες στο μισό κατά μήκος
  • ⅓ φλιτζάνι Αλεύρι Ρυζιού
  • λίγο Νερό
  • 1 κ.γ. σκόνη Σκόρδου
  • 1 κ.γ. σκόνη Κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. Κουρκουμά
  • 1 κ.γ. Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Θυμάρι

Για το Μους Φασολιών:

  • 400 γρ. Λευκά Φασόλια, βρασμένα ή κονσέρβα
  • 2 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • 1-2 κ.σ. Ταχίνι
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα
  • 1 κ.γ. Κουρκουμά
  • ½ κ.γ. σκόνη Κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ. Πάπρικα
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • Νερό

Για το σερβίρισμα:

  • Φρέσκα Κρεμμυδάκια
  • Σκόνη Πάπρικας
  • Τσίλι (για έξτρα πικάντικη γεύση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.
  • Τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις τραγανές πατάτες. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να καλύψουμε όλα τα σημεία της κάθε πατάτας.
  • Τοποθετούμε τις πατάτες, με την φλούδα προς τα κάτω, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το μους φασολιών. Τοποθετούμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και περιστρέφουμε. Προσθέτουμε νερό ανάλογα με τις ανάγκες έως ότου αποκτήσει η μους μια κρεμώδη αλλά απαλή σύσταση.
  • Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε την μους από πάνω τους.
  • Σερβίρουμε με κρεμμυδάκια, πάπρικα και νιφάδες τσίλι για έξτρα πικάντικη γεύση.
Τραγανές Ψητές Πατάτες με Μους Φασολιών

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Λαζάνια με Μπεσαμέλ από Κάσιους
Κατοικίδια: Η ειδολογική διάκριση της φιλοζωίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!