Vegan Πεπερόνι για vegan πίτσα

vegan πεπερόνι συνταγή βίγκαν πίτσα

Vegan Πεπερόνι

Ιδανικό για πίτσα, καλτσόνε και πολλά άλλα vegan φαγητά!

 Χρόνος Προετοιμασίας  20 λεπτά

 Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

Συνολικός χρόνος 50 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. Τόφου (βιολογικό όταν είναι δυνατόν)
  • 1 – 1 1/2 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι και αλεσμένο Μαύρο Πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλετε)
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα
  • 1 κ.γ. Σπόροι Μάραθου (ελαφρώς θρυμματισμένοι)
  • 2 κ.γ Πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. Γλυκάνισο
  • 2 κ.σ. σκόνη Σκόρδου
  • 2 κ.γ Ζάχαρη Καρύδας
  • 1 κ.γ Υγρό Καπνίσματος – liquid smoke (προαιρετικό)
  • Σπρέι μαγειρέματος ή ελαιόλαδο για ψήσιμο
vegan πεπερόνι συνταγή βίγκαν πίτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τυλίγουμε το τόφου σε μια καθαρή πετσέτα και βάζουμε κάτι βαρύ από πάνω – όπως μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο – για να στραγγίσουμε το υγρό για 10-15 λεπτά. Επίσης προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
  • Κόβουμε το τόφου και το προσθέτουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, μουστάρδα, σπόρους μάραθου, καπνιστή πάπρικα, σκόνη σκόρδου, ζάχαρη καρύδας, γλυκάνισο και υγρό καπνίσματος (προαιρετικά). Αναμιγνύουμε για να συνδυάσουμε καλά τα υλικά, ξύνοντας τις πλευρές όπως απαιτείται.
  • Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις ανάγκες, προσθέτοντας περισσότερο αλάτι για αλμυρότητα, νιφάδες κόκκινου πιπεριού για πικάντικο, πάπρικα για καπνιστό ή ζάχαρη καρύδας για γλυκύτητα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα φύλλο ψησίματος. Βάζουμε ένα σελοφάν ή αντικολλητικό χαρτί από πάνω και χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να το απλώσουμε σε ένα ομοιόμορφο λεπτό στρώμα πάχους περίπου μισό εκατοστό. Όσο πιο ομοιόμορφο είναι το στρώμα, τόσο πιο ομοιόμορφα θα ψηθεί. Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και ψεκάζουμε με λίγο αντικολλητικό σπρέι ή βουρτσίζουμε απαλά με λίγο λάδι για να το βοηθήσουμε να γίνει τραγανό.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε ένα μικρό ή μεσαίο κυκλικό κόπτη μπισκότων για να κόψουμε τα «vegan πεπερόνι» (βλ. Φωτογραφία). *Μη διστάσετε να διατηρήσετε τα απορρίμματα! Μπορεί να μην είναι τόσο όμορφα αλλά δεν παύουν να είναι νόστιμα.

  • Σε αυτό το σημείο, τα vegan πεπερόνι είναι έτοιμα να τα προσθέσουν σε μια πίτσα, όπου θα πρέπει να ψηθούν τουλάχιστον άλλα 10-15 λεπτά. *Ο χρόνος εξαρτάται ανάλογα από το πόσο καιρό χρειάζεται να ψηθεί η ζύμη σας, για αυτό προσθέστε τα ανάλογα. Θα είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα βαθύ κόκκινο χρώμα και είναι ελαφρώς τραγανά στην αφή.

Εάν δεν θέλετε να τα προσθέσετε αμέσως σε μια πίτσα, απλώς αφήστε τα να κρυώσουν, καλύψτε τα και ψύξτε τα (έως 4 ημέρες) ή καταψύξτε τα (έως 1 μήνα) για μελλοντική χρήση. Αν είναι παγωμένα, αφήστε τα να ξεπαγώσουν ελαφρώς πριν τα προσθέσετε στην πίτσα για ψήσιμο.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Μπορεί η vegan διατροφή να «αντιστρέψει» τις καρδιακές παθήσεις;
ΔΙΑΒΗΤΗΣ – αιτίες εμφάνισης και θεραπεία μέσω της vegan διατροφής

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!