
Vegan Κροκέτες Γογγύλι (Ρέβα) εμπνευσμένες από την Κινέζικη Κουζίνα
vegan συνταγή
Αυτές οι μικρές τραγανές αλμυρές Vegan Κροκέτες Γογγύλι είναι ένα παραδοσιακό καντονέζικο σνακ που συναντάμε συχνά σε κινέζικα dim sum εστιατόρια. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με σάλτσα σόγιας και τσίλι για επιπλέον νόστιμη, αλμυρή γεύση!
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 55 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 65΄ – Μερίδες: 12 κροκέτες
ΥΛΙΚΑ
Για τις Vegan Κροκέτες Γογγύλι::
- 2 κ.σ. Φυτικό Λάδι
- 4 φλιτζάνια Γογγύλια, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
- Θαλασσινό Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι
- 1 κ.γ. καρυκεύματα μανιταριών Shiitake
- Σησαμέλαιο
- 1 κιλό Αλεύρι Ρυζιού
- 7 φλιτζάνια νερό
Για τη σάλτσα:
- 3 κ.σ. σάλτσα Σόγιας
- 1 κ.γ πάστα Τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέτουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ (ή ένα βαθύ τηγάνι).
- Προσθέτουμε το τριμμένο γογγύλι, 1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι, 1/2 κ.γ σησαμέλαιο και καρυκεύματα μανιταριών shiitake και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 7 φλιτζάνια νερό με 1 σακούλα αλεύρι ρυζιού και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το τηγανητό μείγμα με το γογγύλι. Αναδεύουμε σιγά-σιγά, έως ότου το μείγμα γίνει παχύρρευστο και μετά κλείνουμε τη φωτιά.
- Στρώνουμε το μείγμα και το τυλίγουμε σε σελοφάν. Το μαγειρεύουμε στον ατμό για 30 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Τεμαχίζουμε και τηγανίζουμε με λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο και την σάλτσα σόγια-τσίλι.
Απολαμβάνουμε!