
Vegan Tacos με Vegan Sour Creme, Μαύρα Φασόλια και Αβοκάντο!
Vegan Tacos με Vegan Sour Creme, Μαύρα Φασόλια και Αβοκάντο – Μια εύκολη και γρήγορη Μεξικάνικη συνταγή σε πρωτότυπη vegan εκδοχή!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 30′ – Μερίδες 6
ΥΛΙΚΑ
Για τα Vegan Tacos:
- 6 Tacos ή Τορτίγιας
- 600 γραμμάρια Μαύρα Φασόλια, μαγειρεμένα
- 1 φλιτζάνι Καλαμπόκι (70 γραμμάρια), μαγειρεμένο
- 1 Αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1 κ.σ. Κύμινο
- 1 κ.σ. Ρίγανη
- 1 σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. νιφάδες κόκκινου Τσίλι
- 1 κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 Ντομάτες, ψιλοκομμένες
- Χυμό Λάιμ ή Λεμονιού
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Μαύρου πιπέρι
- Φρέσκο Κόλιανδρο ή Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για την Vegan Sour Creme:
- 1 φλιτζάνι (150 γρ.) ωμά και ανάλατα Κάσιους
- 1/2 φλιτζάνι Νερό (125 ml) ή φυτικό γάλα
- 2 κ.σ. χυμό Λεμονιού
- 1 κ.σ. Διατροφική Μαγιά (προαιρετικά)
- Αλάτι και Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα Vegan Tacos:
- Ζεστάνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα φασόλια, την ντομάτα και τα μπαχαρικά (κύμινο, ρίγανη, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και νιφάδες τσίλι). Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για περίπου 5-10 λεπτά ή έως ότου τα φασόλια είναι ζεστά και η ντομάτα λιωμένη. Τα αφήνουμε στην άκρη. *Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών.
- Ζεσταίνουμε τα tacos σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
- Για να ετοιμάσουμε τα tacos, προσθέτουμε πρώτα μερικά μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, λίγο χυμό λεμονιού, φέτες αβοκάντο, και τέλος λίγο φρέσκο κόλιαντρο. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα tacos.
- Tip: Το μείγμα μαύρων φασολιών διαρκεί 4-5 ημέρες στο ψυγείο, εάν το αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Για την Vegan Sour Creme:
- Μουλιάζουμε τα κάσιους σε βραστό νερό για τουλάχιστον 1 ώρα. Ή αν προτιμάτε, μουλιάστε τα από το προηγούμενο βράδυ. * Όταν μένουν να μουλιάσουν για 8-12 ώρες μπορούμε να έχουμε μια πιο κρεμώδη sour creme.
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα κάσιους αφού έχουν μουλιάσει τον απαιτούμενο χρόνο.
- Τοποθετούμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. *Ξεκινήστε προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι νερό αρχικά και εάν είναι πάρα πολύ παχύ, προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο.
- Tip: Αν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να προσθέσετε και καυτερές πιπεριές στο μείγμα (π.χ. jalapeño πιπεριές)