Vegan Σουβλάκια Τόφου μαριναρισμένα σε σάλτσα Μπάρμπεκιου

Vegan Σουβλάκια Τόφου στη σχάρα μαριναρισμένα σε σάλτσα Μπάρμπεκιου

Vegan Σουβλάκια Τόφου μαριναρισμένα σε σάλτσα Μπάρμπεκιου

vegan συνταγή

Αυτή η γευστική και πρωτότυπη συνταγή Vegan Σουβλάκια Τόφου μαριναρισμένα σε σάλτσα Μπάρμπεκιου είναι η τέλεια συνταγή για ένα απολαυστικό vegan τραπέζι. Σερβίρετε κατά επιλογή, μαζί με ψητά λαχανικά και vegan τζατζίκι.

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά  – Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά – Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. εξαιρετικά σφιχτό Τόφου (συμπιεσμένο και τεμαχισμένο σε ορθογώνια)
  • 3/4 φλιτζάνι vegan Μπάρμπεκιου Σάλτσα
  • 3/4 φλιτζάνι Χυμό Πορτοκαλιού (αποψυγμένο)
  • 1 κ.σ. Σάλτσα Σόγιας
  • 2 κ.γ. Καστανή Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σκόνη Τσίλι
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες Κόκκινου Πιπεριού
  • Θαλασσινό Αλάτι (για γεύση)
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι (για γεύση)
Vegan Σουβλάκια Τόφου μαριναρισμένα σε σάλτσα Μπάρμπεκιου συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μαριναρισμένα vegan Σουβλάκια Τόφου:

  • Πατάμε το τόφου για περίπου 30 λεπτά για να αποβάλουμε την υπερβολική υγρασία. Κόβουμε το μπλοκ σε ίσα τετράγωνα.
  • Χτυπάμε μαζί τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το χυμό πορτοκάλι, τη μαύρη ζάχαρη, τη σκόνη τσίλι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε μια μεσαία κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι να συνδυαστούν καλά, περίπου 3 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σάλτσας μπάρμπεκιου σε ένα μεγάλο, επίπεδο πιάτο. Προσθέτουμε το tofu στη σάλτσα, καλύπτοντας καλά όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για το ψήσιμο:

  • Προθερμαίνουμε την σχάρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Λαδώνουμε τις σχάρες.
  • Περνάμε τα τοφού προσεκτικά στα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια.
  • Ψήνουμε τα μαριναρισμένα vegan σουβλάκια τόφου για 4 ή 5 λεπτά σε κάθε πλευρά, βουρτσίζουμε με επιπλέον σάλτσα μετά το γύρισμα.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι λίγο πριν τα σερβίρουμε.

Συμβουλές για τα Vegan Σουβλάκια Τόφου

  • Οι περισσότερες μπάρμπεκιου σάλτσες είναι vegan, εφόσον δεν περιέχουν μέλι.
  • Χρησιμοποιήστε το πολύ σφιχτόβιολογικό τόφου, ή, αν είναι δυνατόν, πολύ σκληρό tofu.
  • Πιέστε πάντα το τόφου σας πολύ καλά πριν το ψήσετε στη σχάρα. Αυτό αφαιρεί το νερό που είναι εκ φύσεως μέσα στο τόφου και θα του επιτρέψει να ψηθεί καλύτερα. Για να πιέσετε το τόφου, τοποθετήστε το στραγγισμένο μπλοκ πάνω από μια διπλωμένη, καθαρή πετσέτα κουζίνας. Τοποθετήστε από πάνω μια ακόμα πετσέτα κουζίνας ακολουθούμενη από ένα βαρύ ξύλο ή σανίδα κοπής. Τοποθετήστε ένα βαρύ αντικείμενο πάνω στη σανίδα, όπως για παράδειγμα μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι. Αφήστε να καθίσει για περίπου 30 λεπτά για να αφήσετε την υπερβολική υγρασία να αφαιρεθεί.
  • Μπορεί επίσης αν θέλετε να παγώσετε το συμπιεσμένο μαριναρισμένο τοφού και μετά να το ξεπαγώσετε ελαφρά πριν το ψήσιμο. Αυτό θα επιτρέψει στο τοφού να απορροφήσει περισσότερες από τις γεύσεις της μαρινάδας και θα δώσει στο τοφού μια πιο μαλακή, πλούσια υφή.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Συνταγή Vegan Ψωμί χωρίς γλουτένη
Vegan Μπιφτέκια από Φασόλια

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!