Ζυμαρικά με vegan σάλτσα Μανιτάρια Στρογκανόφ

Ζυμαρικά με vegan σάλτσα Μανιτάρια Στρογκανόφ

Ζυμαρικά με vegan σάλτσα Μανιτάρια Στρογκανόφ

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45΄ – Μερίδες: 4-6

ΥΛΙΚΑ

  • 3 – 4 κ.σ. Ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 2 μεγάλα Πράσα ή 3 μικρά-μεσαία Πράσα
  • 500 γρ, μανιτάρια (portobello ή επιλογής σας)
  • 6 σκελίδες Σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​Θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ.  Θυμάρι αποξηραμένο
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνι (355 ml) Ζωμό Λαχανικών
  • 2 κ.σ. Σόγια σως ή σάλτσα ταμάρι
  • 1 κ.σ. vegan Worcestershire (προαιρετικό)
  • ¼ φλιτζάνι (30g) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι (120 ml) ξηρό Λευκό Κρασί
  • 400ml Γάλα Καρύδας, πλήρες
  • 2 κ.σ. Ταχίνι
  • 2 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
  • 1 κ.γ. Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Μουστάρδα Dijon
  • 350 γρ. Ζυμαρικά, επιλογής σας
  • ¼ φλιτζάνι Φρέσκο ​​Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι, για γεύση
Ζυμαρικά με vegan σάλτσα Μανιτάρια Στρογκανόφ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μανιτάρια:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με χαρτοπετσέτα ή καθαρή πετσέτα κουζίνας. (Ανάλογα με την ποικιλία που επιλέξετε, τεμαχίστε τα ή τα “σχίστε” τα με τα χέρια σας. Τα πλευρώτους είναι πολύ πιο εύκολο να “σκιστούν”. Εμείς επιλέξαμε portbello και brown).

Για τα πράσα:

Κόβουμε τις σκούρες πράσινες κορυφές και τις απομακρύνουμε (ή τις αποθηκεύουμε για την παρασκευή ζωμού λαχανικών). Κόβουμε κάθε πράσο στο μισό κάθετα και αφαιρούμε τα εξωτερικά στρώματα. Στη συνέχεια, κόβουμε τα πράσα οριζόντια, αλλά όχι πολύ λεπτά, καθώς θα μαγειρευτούν με τα μανιτάρια για αρκετό καιρό. Τα πράσα είναι πολύ βρώμικα, επομένως πρέπει να τα πλύνουμε πολύ καλά βυθίζοντας τα σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια στραγγίζοντας τα καλά.

Για την vegan σάλτσα Μανιτάρια Στρογκανόφ

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε 1 ½ έως 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε τα πράσα και τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια, ανακατεύοντας περιστασιακά αλλά όχι πολύ συχνά.
  • Ενώ τα μανιτάρια μαγειρεύονται, ξεκινάμε την “στρογκανόφ σάλτσα”. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί ζωμό λαχανικών, σόγια σως, vegan Worcestershire (εάν χρησιμοποιείται) και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι με τα μανιτάρια – πράσα και με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε. Μειώνουμε τη θερμοκρασία όπως απαιτείται και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά, ή έως ότου η μυρωδιά του αλκοόλ έχει εξαφανιστεί και το κρασί έχει εξατμιστεί ως επί το πλείστον.
  • Ρίχνουμε την “στρογκανόφ σάλτσα”, που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ, στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να τα συνδυάσουμε, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν σβόλοι Προσθέτουμε γάλα καρύδας, ταχίνι, διατροφική μαγιά, ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και πάπρικα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά, έως ότου η σάλτσα πήξει και γίνει κρεμώδης.
  • Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και 2 σταγόνες ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε το νερό.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα ντιζόν στη σάλτσα μανιτάρια στρογκανόφ και ανακατεύουμε. Τέλος, περιχύνουμε τα ζεστά μαγειρεμένα ζυμαρικά με την σάλτσα στρογκανόφ και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα ή μπολ πασπαλίζοντας επιπλέον μαϊντανό στη κορυφή κάθε πιάτου και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Ζώα Εργαστηρίου συναντούν για πρώτη φορά τον κόσμο και ποζάρουν στον φακό της Rachele Totaro
11 γεγονότα που δεν γνωρίζετε για τις Μαϊμούδες

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!