
Vegan Γλυκό Κολοκυθόψωμο με σοκολάτα
vegan συνταγή
Αυτό το Vegan Γλυκό Κολοκυθόψωμο πέρα από μια νόστιμη επιλογή για πρωινό ή γλυκό, είναι εύκολο να φτιαχτεί σε 1 μπολ! Επίσης είναι ένας τέλειος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τα κολοκυθάκια σε μια γλυκιά εκδοχή.
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 60′ – Μερίδες: 8
ΥΛΙΚΑ
- 1/4 φλιτζάνι λιωμένο Λάδι Καρύδας ή βίγκαν βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου
- 1 κ.σ. αλεσμένους Λιναρόσπορους
- 1 φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη ή καρύδας
- 2 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
- 1 φλιτζάνι τριμμένα Κολοκυθάκια
- 1 ½ φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
- 1/2 κ.γ. Μαγειρική Σόδα
- 1/2 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- 1 κ.σ. Κανέλα
- 1 φλιτζάνι vegan Τσιπ Σοκολάτας ή ψιλοκομμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Στρώνουμε μια φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή ψεκάζουμε με λάδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε λάδι καρύδας, γάλα αμυγδάλου, αλεσμένους λιναρόσπορους, καστανή ζάχαρη και βανίλια. Χτυπάμε καλά μέχρι να συνδυαστούν.
- Σκουπίζουμε ελαφρά τα τριμμένα κολοκυθάκια με μια πετσέτα κουζίνας και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε.
- Τώρα προσθέτουμε το αλεύρι στο μπόλ. Πασπαλίζουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα ψησίματος, το αλάτι και την κανέλα πάνω από το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να συνδυαστούν, προσέχοντας να μην το αναμίξουμε υπερβολικά, διαφορετικά το vegan γλυκό κολοκυθόψωμο μας θα είναι σφικτό.
- Προσθέτουμε τα vegan τσιπ σοκολάτας ή τα καρύδια. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα κέικ που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 45-55 λεπτά, ή έως ότου βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για ευκολότερο τεμαχισμό και σερβίρισμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.