
Vegan Μπολ Λαχανικών με Σπιτική Σάλτσα Φιστικιού. Ένα πιάτο εμπνευσμένο από την Ινδονησία με ιδιαίτερη νοστιμιά!
Προετοιμασία 20 λεπτά
Χρόνοι Μαγειρέματος: 20
Μερίδες 4
ΥΛΙΚΑ
Για το Μπολ Λαχανικών
- 3 μέτριες προς μεγάλες Γλυκοπατάτες
- 2 κ.σ. παρθένο Ελαιόλαδο
- Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι
- Σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
- 1/2 μικρό Κόκκινο Λάχανο
- 4 Καρότα
- 1 Αγγούρι
- 1 Αβοκάντο
- 2 Λάιμ (για σερβίρισμα προεραιτικά)
- Μαύρο και Λευκό σουσάμι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- Κόλιανδρο (προαιρετικά)
Για την Ινδονησιακή Σπιτική Σάλτσα Φιστικιού
- 2 κ.σ. Φυστικοβούτυρο
- 1/2 κ.σ. Ζάχαρη Καρύδας
- 1 κ.γ. Τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 κ.γ. Σησαμέλαιο, για αυθεντική γεύση
- 1 κ. σάλτσα Σόγιας
- 1/2 κ.γ. χυμό Λάιμ
- Πάπρικα ή Τσίλι, (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
- 100 ml Ζωμό Λαχανικών ή Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τις τηγανιτές στο φούρνο γλυκοπατάτες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε με την φλούδα σε μακρόστενες λωρίδες (όπως στη φωτογραφία)
- Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κομμένες γλυκοπατάτες, αφήνοντας χωρώ μεταξύ τους για να ψηθούν σωστά. Τις πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν οι άκρες τους.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά κόβοντας τα καρότα, το αγγούρι, το λάχανο και το αβοκάντο.
- Τοποθετούμε σε μπολ τα κομμένα λαχανικά, τις τηγανίτες στο φούρνο γλυκοπατάτες, μισό λάιμ και πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό σουσάμι και φύλλα κόλιανδρου.
Για την Ινδονησιακή Σπιτική Σάλτσα Φιστικιού
- Τοποθετούμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να πάρει το μείγμα ομαλή υφή. Σταματάμε μερικές φορές για να καθαρίσουμε τις πλευρές του δοχείου ώστε να αναμειχθούν σωστά όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε σε ένα μικρό μπολ πασπαλίζοντας με μαύρο και λευκό σουσάμι. Ποσότητα 1 ½ φλιτζάνι.
