
Ζυμαρικά με vegan πέστο
Νόστιμη κλασική σαλάτα ζυμαρικών με κρεμώδη vegan σάλτσα πέστο και ψητές ντομάτες. Το τέλειο γρήγορο + εύκολο πιάτο. Μόνο 9 συστατικά και έτοιμο σε 30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Μερίδες 6
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 350 γρ. Ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή χωρίς γλουτένη
Για το Vegan Πέστο
- 2 φλιτζάνια φρέσκο Βασιλικό
- 4 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι Κουκουνάρι
- 1 μεσαίο Λεμόνι, χυμό
- ¼ φλιτζάνι vegan Τυρί Παρμεζάνας
- 1 πρέζα Θαλασσινό Αλάτι
- ¼ φλιτζάνι Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες στο ταψί και περιχύνουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τακτοποιούμε την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στο κάτω μέρος. Κλείνουμε το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε σε κατσαρόλα ζεστό νερό και προσθέτουμε μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και 2 σταγόνες λάδι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε, τα περνάμε στα γρήγορα από κρύο τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Φτιάχνουμε το πέστο προσθέτοντας βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, χυμό λεμονιού, vegan τυρί παρμεζάνα και αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και περιστρέφουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και επεξεργαζόμαστε λίγο περισσότερο το μείγμα μέχρι να είναι κρεμώδες και λείο. Εάν είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο νερό. Πρέπει να είναι παχύ αλλά ρευστό.
- Σε ένα μπολ ανάμιξης / σερβιρίσματος προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τις ψητές ντομάτες και το πέστο. Αναδεύουμε για να τα συνδυάσουμε όλα μαζί και απολαμβάνουμε.
- Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο έως και 4 ημέρες.