Vegan Τσουρέκι με Μαστίχα και Πορτοκάλι

Vegan Τσουρέκι με Μαστίχα και Πορτοκάλι

Vegan Τσουρέκι με Μαστίχα και Πορτοκάλι

vegan συνταγή

Αυτό το Vegan Τσουρέκι με Μαστίχα και Πορτοκάλι είναι ένα τέλειο γλυκό πρωινό, επιδόρπιο ή σνακ – ειδικά το Πάσχα!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας – Αναμονής: 2 ώρες  – Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 35′ – Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

Για τον Εκκινητή Μαγιάς:

  • 7 g Μαγιά
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Σκληρό Αλεύρι
  • 70 ml Γάλα Αμυγδάλου

Για το Vegan Τσουρέκι:

  • 350γρ Αλεύρι ψωμιού
  • 1/4 κ.γ. Μαστίχα, σε σκόνη
  • 1/4 Κάρδαμο, σε σκόνη
  • Ξύσμα Πορτοκαλιού
  • Ξύσμα Λεμονιού
  • 60g Ζάχαρη Άχνη
  • 100 γρ. Χυμό Πορτοκαλιού
  • 60 γρ. λιωμένο Βίγκαν Βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας

Για το Γλάσο:

  • 1 κ.γ. Νερό
  • 1 κ.γ. vegan Μαρμελάδα Πορτοκάλι
  • 20 γρ. Χοντροκομμένο Φιστίκι
Vegan Τσουρέκι με Μαστίχα και Πορτοκάλι συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον Εκκινητή Μαγιάς:

  • Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το σκληρό αλεύρι και το γάλα αμυγδάλου. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 5-15 λεπτά.

Για το Vegan Τσουρέκι:

  • Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τον ενεργοποιημένο εκκινητή μαγιάς, το αλεύρι, τη μαστίχα, το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
  • Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού το εκχύλισμα ζάχαρης, αλατιού και βανίλιας.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα αλευριού.
  • Το ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική μπάλα. Καλύπτουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι η ζύμη να αυξηθεί σε διπλάσιο μέγεθος.
  • Το ζυμώνουμε ξανά και κόβουμε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια. Τα πλάθουμε σε 3 μακριές λωρίδες, περίπου 20 cm. Κολλάμε τις άκρες τους μαζί και τα πλέκουμε σαν «πλεξούδα». Ενώνουμε μαζί και το τέλος της μεγάλης πλεξούδας.
  • Ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε το vegan τσουρέκι. Το αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 20 λεπτά.

Για το Γλάσο και Ψήσιμο:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
  • Ανακατεύουμε το νερό με τη vegan μαρμελάδα και αλείφουμε το τσουρέκι με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια φυστικιού.
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180ºC.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει όταν είναι έτοιμο και μετά το κόβουμε και σερβίρουμε.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Γλυκό Κολοκυθόψωμο με σοκολάτα
Vegan Πασχαλινά Αυγά Αμυγδάλου

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!