Vegan Νιόκι Πατάτας με Μανιτάρια και Θυμάρι

Συνταγή Vegan Νιόκι με μανιτάρια και θυμάρι

Vegan Νιόκι Πατάτας με Μανιτάρια και Θυμάρι

vegan συνταγή

Αυτό είναι το απόλυτο comfort food, vegan νιόκι μανιταριών μαγειρεμένα σε λευκό κρασί και θυμάρι. Απλό, νόστιμο πιάτο που θα θέλετε να γευτείτε ξανά και ξανά!

(χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς σόγια, vegan, χορτοφαγική, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40′ – Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ vegan Nιόκι πατάτας (αγορασμένα ή σπιτικά*)
  • 300 γραμμάρια Μανιτάρια της επιλογής σας
  • 50 g vegan Βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 1 μέτριο Κρεμμύδι
  • 2 μικρές σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 60 ml ξηρό vegan Λευκό Κρασί
  • 3 κ.σ. φρέσκο ​​Θυμάρι
  • 1 κ.σ. σάλτσα Tamari (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 κ.σ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Σπιτικά Vegan Νιόκι με μανιτάρια και θυμάρι συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε 25 γρ μαργαρίνη. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα tamari (αν χρησιμοποιήσουμε) και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και προσθέτουμε το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και βράζουμε τα νιόκι. Μόλις γίνουν, στραγγίζουμε τα νιόκι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν τα νιόκι.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας θρέσκο θυμάρι από πάνω.

* Συνταγή για Σπιτικά Vegan Νιόκι:

Χρησιμοποιούμε 300 γραμμάρια καλά βρασμένες και πολτοποιημένες πατάτες και περίπου 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις πατάτες σταδιακά, προσθέτοντας μικρές ποσότητες αλεύρι και ανακατεύοντας το με τις πατάτες πολύ καλά. Προσθέτουμε μια γενναιόδωρη πρέζα θαλασσινό αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να εξαντλήσουμε το αλεύρι και η ζύμη να μην κολλάει πλέον πολύ.

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, την πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια (περίπου 2 εκ.). Μπορούμε να κυλήσουμε κάθε κομμάτι στο πίσω μέρος του πιρουνιού για να πετύχουμε την παραδοσιακή ιταλική εμφάνιση νιόκι.

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Χρησιμοποιώντας μικρές παρτίδες ρίχνουμε τα νιόκι στο νερό που βράζει. Μόλις αρχίσουν να επιπλέουν προς τα πάνω είναι έτοιμα.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan σούπα με Κέιλ, Λευκά Φασόλια & Πατάτες
Χρωματιστά Vegan Dumplings με σάλτσα Σουσαμιού

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!