Vegan σούπα Μπρόκολο με αβοκάντο και κρουτόν
vegan συνταγή
Vegan σούπα Μπρόκολο με αβοκάντο και κρουτόν – μια γευστική vegan σούπα με απλά υλικά που μπορείτε να ετοιμάσετε σε μόλις 20 λεπτά !
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20′ – Μερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ
Για την vegan σούπα Μπρόκολο:
- 4 Μπουκετάκια Μπρόκολο (περίπου 250 γρ.)
- ½ Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτί Γάλα Καρύδας
- 2 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
- 1 κ.γ. Κύμινο
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Θαλασσινό Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Ψιλοκομμένο φρέσκο Μαϊντανό
- Φέτες Αβοκάντο
- Κρουτόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την vegan σούπα Μπρόκολο:
- Κόβουμε τους μίσχους του μπρόκολου και ψιλοκόβουμε τα κομμάτια μπρόκολου. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1-2 λεπτά).
- Προσθέτουμε τα μπρόκολα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε γάλα καρύδας, κύμινο και ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε το καπάκι και μειώνουμε τη θερμοκρασία. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Αφαιρούμε από το μάτι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
- Χρησιμοποιούμε μπλέντερ χειρός για να τα συνδυάσουμε όλα μέχρι να πολτοποιηθούν. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ένα κανονικό μπλέντερ. Προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
Για το σερβίρισμα:
- Πριν την σερβίρουμε την ζεσταίναμε ξανά, αν χρειάζεται.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φέτες αβοκάντο και κρουτόν.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!