
Ο τέλειος χυμός για αποτοξίνωση! Αποτοξίνωση είναι η διαδικασία αποβολής από τα όργανα των άχρηστων ουσιών οι οποίες, αν συσσωρευτούν, γίνονται βλαβερές για την υγεία. Οι άχρηστες αυτές ουσίες τοξίνες, βαρέα μέταλλα, συνήθως εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της τροφής, του καπνίσματος, του μολυσμένου αέρα, των φαρμάκων, των απορρυπαντικών, των οικιακών σκευών κ.α.
Ποσότητα: 2 μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 5 φύλλα μαύρο Kale
- 2 Πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα
5 Καρότα (μεσαία / μεγάλα) - 2 Παντζάρια (μεσαίου μεγέθους) κομμένα σε κομμάτια
- 3 Παντζαρόφυλλα (μαζί με το κοτσάνι)
- 1 μικρό κομμάτι Τζίντζερ (προσθέστε όσο σας αρέσει στη γεύση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά.
- Δουλεύουμε όλα τα υλικά ένα ένα στον αποχυμωτή μας. Μπορούμε να τοποθετήσουμε τον χυμό σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και να τον φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες, αν δεν θέλουμε να τον πιούμε αμέσως, αν και προτείνουμε πάντα την άμεση κατανάλωση αυτού.
Θρεπτική Αξία Smoothie
Παντζάρι

Τα παντζάρια είναι μια μοναδική πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών που ονομάζονται βεταλίνες, οι οποίες παρέχουν αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αποτοξικοποιητική υποστήριξη.
Τα παντζάρια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος και μια πολύ καλή πηγή μαγγανίου, καλίου και χαλκού. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου, φωσφόρου, βιταμίνης C, σιδήρου και βιταμίνης Β6.
Τέλος, τα παντζάρια περιέχουν ισχυρές θρεπτικές ενώσεις που βοηθούν στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, γενετικές ανωμαλίες και ορισμένους καρκίνους, όπως τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Παντζαρόφυλλα

Τα φύλλα από το παντζάρι είναι βρώσιμα και έχουν μερικά απίστευτα οφέλη για την υγεία. Είναι απίστευτα πλούσια σε βιταμίνη C η οποία είναι γνωστή ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού. Είναι σημαντικό να έχετε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα ιδίως, για να καταπολεμήσετε το κρύο και τη γρίπη. Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τα υγιή οστά και τα δόντια, καθώς και για ένα λαμπερό δέρμα και τα παντζαρόφυλλα πληρούν όλες αυτές τις ανάγκες, λόγω των υψηλών επιπέδων βιταμίνης C σε αυτά.
Τα φύλλα του παντζαριού περιέχουν επίσης βιταμίνη Α, η οποία είναι εξαιρετική για τη διατήρηση μιας υγιούς όρασης και είναι επίσης σημαντική για την κυτταρική διαφοροποίηση και για ένα υγιές δέρμα.
Επιπλέον, τα παντζαρόφυλλα είναι θρεπτικά, επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, χαλκό, μαγγάνιο, σίδηρο και ασβέστιο, και ταυτόχρονα εξαιρετικά για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, καθώς περιέχουν μηδενικά κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.
Τέλος, είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών και είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Έτσι, την επόμενη φορά που μαγειρεύετε παντζάρια, μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε και να προσθέσετε στα πιάτα σας και τα παντζαρόφυλλα.
Καρότα

Τα καρότα είναι κυρίως γνωστά για την αντιοξειδωτική θρεπτική ουσία βήτα-καροτίνη. Ωστόσο, τα καρότα παρέχουν επιπλέον τουλάχιστον μια μικρή ποσότητα σχεδόν κάθε απαραίτητης βιταμίνης. Η πιο αξιοσημείωτη συμβολή των βιταμινών από τα καρότα έρχεται με τη μορφή βιταμίνης Α.
Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη Α για σωστή όραση, ανοσοποιητική λειτουργία, αναπαραγωγική υγεία, και σχηματισμό κυττάρων. Λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό, βοηθώντας στην πρόληψη της κυτταρικής βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες. Τα καρότα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις λόγω του βαθύ πορτοκαλί χρώματός τους, το οποίο προέρχεται από τα καροτενοειδή. Περιέχουν επιπλέον την σημαντική για την υγεία βιταμίνη C.
Τα καρότα σας παρέχουν επίσης ορυκτά που χρειάζονται για να σας κρατήσουν υγιείς, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και μαγγάνιο. Μεταξύ άλλων, αυτά τα ορυκτά συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών, της σωστής μυϊκής λειτουργίας και του υγιούς νευρικού συστήματος και βοηθούν επίσης στον μεταβολισμό, τη σύνθεση πρωτεϊνών, την ισορροπία υγρών και τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ενώ τα καρότα δεν περιέχουν μεγάλες ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, η κατανάλωση καρότων ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις καθημερινές σας ανάγκες σε ορυκτά.
Συνιστάται η πολύ καλή πλύση τους, εξαιτίας των πολλών φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργειά τους.
Πορτοκάλια

Γεμάτα με βιταμίνη C, ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά στοιχεία βοηθούν τον οργανισμό στην αντιμετώπιση των ιώσεων. Μην παρασύρεστε από το χρώμα τους, που συχνά οφείλεται σε χημικές ουσίες. Να έχετε υπόψη σας ότι ο χυμός πρέπει να καταναλώνεται άμεσα για να μην οξειδωθεί.
Τζίντζερ

Πηγή ινών, βιταμίνης Β6, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και σεληνίου και μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε (αλφα τοκοφερόλη) και μαγγανίου.
Το τζίντζερ εχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες. Επίσης μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση. Bοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Επιπλέον έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση. Τέλος επιστήμονες πιστεύουν ότι το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων.
Kale

Kale – AKA το χρυσό παιδί του σημερινού μαγειρικού κόσμου. Το Kale είναι πολύ πλούσιο σε καροτίνες και χλωροφύλλη (που έχει τόσες πολλές εξαιρετικές ιδιότητες στην επούλωση, τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του σώματος. Το Kale είναι μέλος της οικογένειας λάχανων και παρουσιάζει πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες. Είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες Α και C. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιονδήποτε χυμό ή smoothie.