
Η εταιρεία πίσω από το vegan burger, Beyond Burger, που έχει κερδίσει σημαντική θέση στη vegan κουζίνα, λόγω της ρεαλιστικής γεύσης και υφής, ανακοίνωσε πρόσφατα την τελευταία καινοτομία που βασίζεται σε φυτά – το “Beyond Beef” κιμά.
Το “Beyond Beef”, της εταιρείας Beyond Meat, έχει 25% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βόειο κρέας, με λιγότερα από 6g ανά μερίδα και γίνεται με μείγμα μπιζελιών, ροβίτσας και πρωτεΐνες ρυζιού που παρέχουν μια υφή που αποσκοπεί στην αναπαραγωγή της υφής του βοείου κρέατος. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει απλά φυτικά συστατικά για να κάνει το φυτικό βόειο κρέας να είναι απαλλαγμένο από σόγια, γλουτένη και GMOs. Στο Beyond Beef, το μείγμα πρωτεϊνών ροβίτσας, μπιζελιών και ρυζιού, καθιστά μια πλήρη πηγή πρωτεΐνης, προσφέροντας 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα – δηλαδή ακόμη περισσότερο από αυτή που περιέχει το βόειο κρέας!
Σε μια συνέντευξη, ο Ethan Brown, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Beyond Meat, δήλωσε: “Από καιρό εργαζόμασταν πάνω στη δημιουργία ενός προϊόντος που να επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν όλα τα πλεονεκτήματα και την ευελιξία του βοείου κρέατος. Το “Beyond Beef” συμβάλει στην καλύτερη ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον και την ευημερία των ζώων, εφόσον ενσωματώνει τα οφέλη μιας vegan διατροφής”.
Σύμφωνα με τελευταία στατιστικά, το 70% των καταναλωτών προσπαθεί να μειώσει την πρόσληψη κρέατος, και ιδιαίτερα το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας. Το Beyond Beef έχει ως στόχο να ικανοποιήσει αυτή την αυξανόμενη ζήτηση από τους καταναλωτές για φυτικές εναλλακτικές λύσεις έναντι των κρεάτων.