
Ένα γλυκό και νόστιμο vegan cheesecake δε θα μπορούσε να λείπει από τη συλλογή συνταγών μας. Χάρη σε αυτή την απλή και χωρίς ψήσιμο συνταγή, είναι τώρα εύκολο να μη λείπει και από το τραπέζι μας!
Μερίδες 12
ΥΛΙΚΑ
Για την κρούστα:
3/4 φλιτζανιού ωμά αμύγδαλα
3/4 φλιτζανιού τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας γάλα αμυγδάλου
Για τη στρώση κρέμας:
3/4 φλιτζανιού ωμά κάσιους, εμποτισμένα στο νερό για 6 ώρες και στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι στερεά, παγωμένη κρέμα καρύδας
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουταλάκι του γλυκού pumpkin pie spices (μείγμα κανέλας, τζίντζερ, μοσχοκάρυδου και γαρύφαλλου)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Για τη στρώση κολοκύθας:
3/4 φλιτζανιού ωμά κάσιους, εμποτισμένα στο νερό για 6 ώρες και στραγγισμένα
1/4 φλιτζανιού στερεά, παγωμένη κρέμα καρύδας
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού pumpkin pie spices (μείγμα κανέλας, τζίντζερ, μοσχοκάρυδου και γαρύφαλλου)
Για το στόλισμα: Σαντιγύ καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρειαζόμαστε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, διαμέτρου 20 εκατοστών. Τοποθετήστε στον πάτο της φόρμας χαρτί ψησίματος και αλείψτε τις πλευρές της με λίγο λάδι καρύδας.
- Για την κρούστα, τοποθετήστε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα και την καρύδα και ανακατέψτε μέχρι να τριφτούν τα υλικά. Προσθέστε τους χουρμάδες, την κανέλα, το αλάτι και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.
- Μεταφέρετε το μείγμα της κρούστας στην φόρμα του κέικ και πατήστε ομοιόμορφα.
- Για τη στρώση κρέμας, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να είναι ομαλό. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την κρούστα (το μείγμα θα πρέπει να είναι ζεστό ). Βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Για τη στρώση κολοκύθας, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομαλό. Αφού βγάλετε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίξτε το μείγμα στην κορυφή και απλώστε το ομοιόμορφα. Ξαναβάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν σερβίρετε.
- Κόψτε το κέικ και σερβίρετε με λίγη vegan σαντιγύ καρύδας!
Απολαύστε!!!