Σούπα Λαχανικών για μοναδική ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

Σούπα Λαχανικών για μοναδική ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

Σούπα Λαχανικών για μοναδική ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

Αυτή η σούπα είναι γεμάτη από θρεπτικά συστατικά – το καθένα με τα δικά του τεκμηριωμένα οφέλη για την υγεία. Αν ψάχνετε για τρόφιμα που ενισχύουν την ανοσία, αυτή η σούπα συνδυάζει τα περισσότερα αν όχι όλα! Διαβάστε μετά την συνταγή, την θρεπτική αξία των υλικών που συμβάλουν σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.γ. Λάδι καρύδας
  • 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 Κοτσάνια Σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 3 Καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 Παστινάκη (parnish), ψιλοκομμένες
  • 6 Μανιτάρια Shitake
  • 4 φλυτζάνια Ζωμό Λαχανικών
  • 2 φακελάκια Πράσινο Τσάι
  • 2 μικρά φύλλα Δάφνης
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο, πολποποιημένο
  • 1-1 / 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο Τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. Κουρκουμά
  • 1 Λεμόνι
  • Μαϊντανό για γαρνιτούρα
  • Vegan Noodles
  • Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι
Σούπα Λαχανικών για μοναδική ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για να αρχίσουμε, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη δάφνη, τον κουρκουμά και το τζίντζερ σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Ετοιμάζουμε τα φακελάκια τσαγιού έτσι ώστε να μπορούν να βουτήξουν στο ζωμό.
  • Φέρνουμε το ζωμό σε βράση, προσθέτουμε τα φακελάκια τσαγιού και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού και τα φύλλα δάφνης.
  • Προσθέτουμε τα μισά λεμόνια στο ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα περίπου 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα λεμόνια.
  • Ενώ ο ζωμός σιγοβράζει, ενυδατώνουμε τα μανιτάρια Shitakeσε ζεστό νερό για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα και τα παστινάκη και αλατοπιπερώνουμε.
  • Όταν μαλακώσουν, αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνοντας την υπολειπόμενη θερμότητα να το μαγειρέψει.
  • Ετοιμάζουμε τα vegan noodles.
  • Συνδυάζουμε τα μανιτάρια, τα σοταρισμένα λαχανικά, τα noodles και το ζωμό.
  • Γαρνίρουμε φρέσκο μαϊντανό, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εδώ είναι μερικά μόνο από τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τα συστατικά στη σούπα μας!

ΛΕΜΟΝΙΑ

Αυτά τα εσπεριδοειδή είναι υψηλά σε βιταμίνη C και μειώνουν τη φλεγμονή, τη διόγκωση και την παραγωγή βλέννας. Τα λεμόνια έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι ζωτικής σημασίας για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν επίσης αποδείξει ότι ο συνδυασμός λεμονιών με πράσινο τσάι αυξάνει σημαντικά τη βιοδιαθεσιμότητα των αντιοξειδωτικών του. Αυτές οι πολυφαινόλες είναι αυτό που πιστεύεται ότι δίνουν στο πράσινο τσάι τα ανοσοποιητικά της αποτελέσματα. Μία μελέτη πρότεινε ακόμη ότι ένας συγκεκριμένος τύπος πολυφαινολών που ονομάζονται κατεχίνες μπορεί στην πραγματικότητα να σκοτώσει τους ιούς της γρίπης.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ SHITAKE

Οι Κινέζοι έχουν χρησιμοποιήσει το μανιτάρι Shitake για ιατρικούς σκοπούς για πάνω από 6.000 χρόνια. Το Shitake αυξάνει την παραγωγή κυτοκινών, τα οποία είναι κύτταρα που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Περιέχουν επίσης πολυσακχαρίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. .

ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαύρο πιπέρι περιέχει πιπερίνη, μια ένωση γνωστή για την αντιπυρετική της δραση και την ανακούφιση του πόνου.

ΤΖΙΝΤΖΕΡ (ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ)

Πέρα ότι μαλακώνει τον ξηρό λαιμό, το τζίντζερ περιέχει χημικές ενώσεις που ονομάζονται σεσκιτερπένια που στοχεύουν σε ρινοϊούς – που είναι η συνηθέστερη οικογένεια ψυχρών ιών – καθώς και ουσίες που βοηθούν στην καταστολή του βήχα. Το τζίντζερ είναι επίσης ένας φυσικός αναστολέας πόνου και πυρετού και ένα ήπιο ηρεμιστικό. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, το τζίντζερ θερμαίνει το σώμα και βοηθά στη διάσπαση της συσσώρευσης τοξινών στα όργανα, ιδιαίτερα στους πνεύμονες και τα ιγμόρεια. Ανοίγοντας τα λεμφικά κανάλια και κρατώντας τα καθαρά, το τζίντζερ εμποδίζει τη συσσώρευση των τοξινών που μας καθιστούν ευαίσθητους σε λοιμώξεις, ειδικά στο αναπνευστικό σύστημα.

ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου των φύλλων δάφνης έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλά παραδοσιακά φάρμακα για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, του μυϊκού πόνου, της βρογχίτιδας και των συμπτωμάτων της γρίπης.

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Το λάδι καρύδας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή περιέχει αντιμικροβιακά λιπίδια, λαυρικό οξύ, καπρικό οξύ και καπρυλικό οξύ – τα οποία έχουν αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Τα σώματά μας μετατρέπουν το λαυρικό οξύ σε μονολαουρίνη, το οποίο η έρευνα έχει υποστηρίξει ως έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης ιών και βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες όπως η γρίπη.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Τα κρεμμύδια έχουν αντιφλεγμονώδη και ανοσοποιητικά αποτελέσματα. Το σελήνιο, το οποίο βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και τονώνει την ανοσολογική λειτουργία, βρίσκεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στα κρεμμύδια από ό, τι σε άλλα λαχανικά. Λέγεται ότι το σελήνιο μπορεί να παίξει ένα ρόλο στη διαχείριση των ιογενών, φλεγμονωδών και αλλεργικών συνθηκών. Ειδικά τα κρεμμύδια συμβάλλουν στη μείωση του φλέγματος και της φλεγμονής στη μύτη και το λαιμό.

ΣΚΟΡΔΟ

Για χιλιάδες χρόνια, οι λαοί σε όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει σκόρδο για να βοηθήσουν στη θεραπεία των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Χρησιμοποιείται τόσο ως τρόφιμο όσο και ως φάρμακο, το σκόρδο παίρνει τις ανοσιακές του δυνάμεις από μια ένωση που ονομάζεται allicin η οποία ενεργοποιείται όταν το σκόρδο τεμαχιστεί, μασηθεί, θρυμματιστεί ή κοπεί. Επειδή περιέχει βιταμίνες Α και C, το σκόρδο θεωρείται εξαιρετική θεραπεία για τα κρυολογήματα και άλλες αναπνευστικές ασθένειες. Λειτουργεί ως φυσικό αποσυμφορητικό και αποχρεμπτικό και μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι εάν το σκόρδο λαμβάνεται κατά την έναρξη ενός κρυολογήματος μπορεί να καταπραΰνει τα συμπτώματα και να συντομεύσει τη διάρκεια κατά 50%. Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και τον αριθμό των κρυολογήματος όταν λαμβάνεται για πρόληψη.

ΣΕΛΙΝΟ

Το σέλινο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, το οποίο ενισχύει τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, το να το τρώμε τακτικά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου σύλληψης του κοινού κρυολογήματος καθώς και να προστατεύσει από μια ποικιλία άλλων ασθενειών.

ΚΑΡΟΤΑ

Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βήτα καροτίνης, η οποία τους δίνει το έντονο πορτοκαλί χρώμα. Μία από τις θεραπευτικές ιδιοτητες του βήτα καροτενίου είναι να υποστηρίξει τη μεμβράνη του βλεννογόνου του σώματος, η οποία προστατεύει τις αναπνευστικές και εντερικές οδούς, καθιστώντας πιο δύσκολη την είσοδο των βακτηρίων στην κυκλοφορία του αίματος.

ΠΑΣΤΙΝΑΚΗ

Παρόλο που μοιάζουν με τα καρότα, τα παστινάκια είναι πιο αρωματικά με μια ισχυρότερη γεύση. Έχουν μια σειρά από οφέλη. Τα παστινάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος που συμβάλλει στην αποφυγή πιθανών λοιμώξεων, όπως είναι το κοινό κρυολόγημα. Είναι μια πολύ καλή πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης Β6 και βιταμίνης Ε. Τα παστινάκια είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου.

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ

Ο κουρκουμάς θεωρείται γενικός ενισχυτής του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της υψηλής αντιοξειδωτικής του ικανότητας. Πρόσφατη έρευνα δείχνει επίσης ότι διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το κρυολόγημα και τη γρίπη. Ο κουρκουμάς περιέχει επίσης μοναδικά πολυσακχαρίδια που διεγείρουν την ανοσοποίηση, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία επούλωσης στο σώμα.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ

Ο μαϊντανός έχει καλλιεργηθεί για περισσότερα από 2.000 χρόνια και πριν χρησιμοποιηθεί ως φαγητό (ή γαρνιτούρα για το πιάτο μας) αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως φαρμακευτικό φυτό. Στην πραγματικότητα, οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον μαϊντανό ιερό. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, πιστεύεται ότι ο μαϊντανός άρχισε να χρησιμοποιείται ως βότανο στην Ευρώπη κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, β-καροτένιο, Β12, χλωροφύλλη και απαραίτητα λιπαρά οξέα καθιστά το μαϊντανό εξαιρετικό φαγητό που βελτιώνει την ανοσία.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

“Yoshi” η θαλάσσια χελώνα που γύρισε σπίτι της μετά από 20 χρόνια αιχμαλωσίας
Διευκρινίσεις όσον αφορά τις φήμες για την επικινδυνότητα των ζώων στην διασπορά του κορωνοϊού

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!