
Vegan Μανιταρόσουπα με Κρέμα Καρύδας και Κάσιους
Μια γρήγορη και χορταστική vegan σούπα μανιταριών με κρεμώδη υφή!!!
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Μερίδες 2
ΥΛΙΚΑ
- 350 γρ. Μανιτάρια
- 2 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών ή ½ vegan κύβο ζωμού λαχανικών
- ½ μικρό Κρεμμύδι (ψιλοκομμένo)
- 1 φλιτζάνι Κάσιους Αλατισμένα
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι Κρέμα Καρύδας
- Μαϊντανό
- Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για περίπου 3-5 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια με μια πετσέτα.
- Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Αφήνουμε να βγάλουν μέρος από τα υγρά τους για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να είναι μαλακά.
- Προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για περίπου ακόμα 1 λεπτό ανακατεύοντας τα υλικά στη κατσαρόλα.
- Αφαιρούμε λίγα μανιτάρια από την σούπα και τα αφήνουμε στο πλάι για να τα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα.
- Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη σούπα έως ότου γίνει βελουτέ.
- Τοποθετούμε τα κάσιους σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε αρκετό ζωμό σούπας για να καλύψουμε τα κάσιους. Πολτοποιούμε τα κάσιους προσθέτοντας και άλλο ζωμό σούπας εάν χρειαστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το μείγμα κάσιους στη κατσαρόλα με τη βελουτέ σούπα μανιταριών και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται. Η σούπα μας είναι έτοιμη για να την σερβίρουμε και απολαύσουμε.
- Σερβίρουμε σε μπωλ ή βαθιά πιάτα προσθέτοντας στην κορυφή τα μανιτάρια και το μαϊντανό.
*Αν δεν έχετε μπλέντερ χειρός μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασσικό μπλέντερ – προσεκτικά όμως γιατί η σούπα είναι ζεστή!