
Vegan Dal Σούπα Φακές Φακές Καρύδα Μήλο και Τζίντζερ
vegan συνταγή
Εύκολη και υγιεινή συνταγή Vegan Dal Σούπα με Φακές Καρύδα Μήλο και Τζίντζερ. Αυτή η βελούδινη Dal (πηχτή ινδική σούπα) φακών είναι το αντίδοτο στην υπερβολή των διακοπών. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε κόκκινες φακές γιατί διασπώνται εύκολα και το μαγείρεμα τους διαρκεί μόνο 20 λεπτά.
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35′ – Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. παρθένο Λάδι Καρύδας
- ¼ κ.γ. Πιπέρι Καγιέν
- ¼ κ.γ. Κύμινο, σε σκόνη
- ¼ .γ. Κουρκουμάς, σε σκόνη
- ½ μεγάλο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2-3 εκατ. Τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο Μήλο (χωρίς τη φλούδα), τριμμένο στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη
- 1½ φλιτζάνι Κόκκινες Φακές
- 1 κονσέρβα Γάλα Καρύδας
- 2 κ.σ. φρέσκο Χυμό Λάιμ (ή Λεμόνι)
- Θαλασσινό Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Απλό Vegan Γιαούρτι,
- Φύλλα Κόλιανδρου
- Φρυγανισμένες Νιφάδες Καρύδας χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Μαγειρεύουμε το καγιέν, το κύμινο και τον κουρκουμά, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μήλο και τις φακές και ανακατεύουμε να επικαλυφθούν. Ρίχνουμε γάλα καρύδας και 2½ φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι φακές και να γίνει παχύρρευστο, 20–25 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώνουμε.
- Μοιράζουμε το dal σε μπολ και προσθέτουμε vegan γιαούρτι, κόλιανδρο και νιφάδες καρύδας. καρυκεύουμε με περισσότερο πιπέρι.
*Mπορείτε να το μετατρέψετε σε πλήρες γεύμα σερβίροντάς την μαζί με ρύζι.