Vegan Ρολό Κιμά με Μανιτάρια, Καρύδια και γλάσο από Παντζάρι

Vegan Ρολό Κιμά με Μανιτάρια, Καρύδια και γλάσο από Παντζάρι

Vegan Ρολό Κιμά με Μανιτάρια, Καρύδια και γλάσο από Παντζάρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Μερίδες: 8

ΥΛΙΚΑ

Για το Vegan Ρολό Κιμά

  • 4 φλιτζάνια Μανιτάρια cremini, ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα
  • 3/4 φλιτζάνι Καρύδια τριμμένα στο μούλτι
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο Ρύζι
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες Πατάτες, πουρέ
  • 3/4 φλιτζάνι Βρώμη
  • 1/3 φλιτζάνι τρίμματα Ψωμιού ή Φρυγανιάς
  • 1 μέτριο Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 στελέχη Σέλινο, σε κύβους
  • 3-4 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 1/2 κουταλιές λιναρόσπορο + 6 κουταλιές νερό (για το «αυγό» λιναρόσπορου)
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. αποξηραμένο Θυμάρι
  • 1 1/2 κ.γ. Μπαχαρικά για Κρέας
  • 1 κ.γ. Φασκόμηλο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο Δεντρολίβανο
  • 1 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. Πιπέρι

Για το Γλάσο από Παντζάρι

  • 1 μικρό Παντζάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας Καφέ Ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι Ξύδι μήλου
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
Vegan Ρολό Κιμά με Μανιτάρια, Καρύδια και γλάσο από Παντζάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Γλάσο από Παντζάρι

Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, τοποθετούμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Για το Vegan Ρολό Κιμά

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  • Ανακατεύουμε το νερό και το λιναρόσπορο μαζί σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζουμε με αλάτι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλινο σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, έως ότου τσιγαριστεί ελαφρώς το κρεμμύδι και μαλακώσει το σέλινο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τα μπαχαρικά κρέατος και το φασκόμηλο. Σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Γυρίζουμε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια (αυτό τα βοηθά να απελευθερώσουν τα υγρό τους ταχύτερα και αποτρέπουμε το βράσιμο τους). Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να απελευθερώσουν τα περισσότερα υγρά τους και να γίνουν σχετικά στεγνά.
  • Μεταφέρουμε το μαγειρεμένο μείγμα μανιταριών σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το τρίμμα ψωμιού, τα μείγμα τζελ του λιναρόσπορου, το ρύζι, την βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Συνδυάζουμε όλα τα συστατικά πολύ καλά, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας αν είναι απαραίτητο. Δοκιμάζουμε για να δούμε εάν χρειάζεται περισσότερα καρυκεύματα, και προσθέτουμε ανάλογα με τις ανάγκες. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και ελάχιστο νερό για να γίνει πιο ομοιογενές το μείγμα.
  • Προετοιμάζουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ με λαδόκολλα. Η λαδόκολλα βοηθάει ώστε να αφαιρεθεί πιο εύκολα το vegan ρολό κιμά μετά το ψήσιμο. Τοποθετούμε το μείγμα κιμά στη φόρμα με την λαδόκολλα. Πιέζουμε έτσι ώστε να καλουπωθεί στη φόρμα το μείγμα.
  • Αλείφουμε το ρολό από πάνω με το γλάσο από παντζάρι.
  • Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Αν θέλουμε να γίνει τραγανό στο πάνω μέρος γυρίζουμε τη φωτιά στο γκριλ για 2-3 λεπτά, αλλά προσοχή μην καεί το γλάσο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πριν προσπαθήσουμε να το αφαιρέσουμε από τη φόρμα. Χρησιμοποιούμε το χαρτί λαδόκολλας για να το τραβήξουμε επάνω και το τοποθετούμε στο πιάτο που θα το σερβίρουμε. Περιμένουμε άλλα 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αυτό το βοηθάει να σταθεροποιηθεί περισσότερο.

Σημειώσεις

* Καθαρισμός Μανιταριών: Χρησιμοποιήστε μια υγρή πετσέτα ή μια μαλακή βούρτσα για να καθαρίσετε κάθε μανιτάρι.

* Εάν έχετε μόνο ολόκληρους σπόρους λιναρόσπορου, μπορείτε να τους αλέσετε σε ένα μύλο καφέ.

* Πουρές Πατάτας: βράστε τις πατάτες και πολτοποιήστε τις καλύτερα με ένα πιρούνι για να μην γίνουν κολλώδεις.

* Μαγειρέψτε το ρύζι από την προηγούμενη νύχτα και αφήστε το στο ψυγείο. Αυτό θα μειώσει τον χρόνο προετοιμασίας σας.

*Μπορείτε να το συνοδέυσετε με Ψητά Λαχανικά.

Απολαύστε!

Just Egg – Το Vegan Αυγό
Κρεατοφάγοι σώζουν 250.000 ζωές χάρη στα “Beyond” και “Impossible” vegan προϊόντα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!