Vegan Κεφτεδάκια Φακής με Ρύζι σε Σάλτσα Κάρυ

Vegan Κεφτεδάκια Φακής με Ρύζι σε σάλτσα Κάρυ _Κεφτέδες Φακής

Vegan Κεφτεδάκια Φακής σε Σάλτσα Κάρυ

vegan συνταγήφυτική πρωτεΐνη

Vegan Κεφτεδάκια Φακής σε Σάλτσα Κάρυ – Μια vegan συνταγή πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη. Αν σας αρέσουν τα πιο καυτερά κάρυ μπορείτε να προσθέσετε συμπυκνωμένη καυτερή και πικάντικη σάλτσα κάρυ.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά  – Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 50′ – Μερίδες: 6-8

ΥΛΙΚΑ

Για τα Vegan Κεφτεδάκια Φακής:

  • 1 φλιτζάνι καφέ Φακές
  • 2 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι (ή 2 μικρά)
  • 3 σκελίδες Σκόρδο
  • 1 κ.σ. Ντοματοπελτέ
  • 1/3 φλιτζάνι Λευκό Κρασί
  • 1 κ.σ Σόγια Σως
  • 1 Αυγό Λιναρόσπορου (1 κουταλιά της σούπας τριμμένος λιναρόσπορος και τρεις κουταλιές της σούπας νερό)
  • 2 κ.σ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Τρίμμα Φρυγανιάς (ή Ψίχουλα)
  • 3 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο

Για την Σάλτσα Κάρυ:

  • 1 Κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. Κάρυ, σκόνη
  • 1 κουτί Κρέμα Καρύδας
  • 2 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
  • 1 κ.σ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Ρύζι Μπασμάτι
  • Μαϊντανό
  • Λεμόνι
Vegan Κεφτεδάκια Φακής με Ρύζι σε σάλτσα Κάρυ _ vegan συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα Vegan Κεφτεδάκια Φακής:

  • Πλένουμε 1 φλιτζάνι ξηρές καφέ φακές κάτω από τρεχούμενο νερό και μετά τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών. Όταν πάρουν βράση μειώνουμε τη θερμοκρασία σε σιγοβράσιμο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Μόλις μαγειρευτούν οι φακές, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Όσο περιμένουμε να κρυώσουν συνεχίζουμε με την προετοιμασία των υπόλοιπων συστατικών. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι και πολτοποιούμε 3 σκελίδες σκόρδο.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτουμε το σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ, 1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά έως ότου το κρασί μειωθεί και το αλκοόλ εξατμιστεί, στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στις μαγειρεμένες φακές και ανακατεύουμε να πάει παντού η γεύση .
  • Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις φακές σε ένα μπλέντερ (ή πολυμίξερ) και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένους λιναρόσπορους και τρεις κουταλιές της σούπας νερό και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καρυκεύουμε με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση. Περιστρέφουμε. Φροντίζουμε να μην τις περιστρέψουμε υπερβολικά, καθώς δεν θέλουμε μια υφή πάστας. Πρέπει να έχουμε ολόκληρες μαγειρεμένες φακές στο μείγμα, καθώς και μερικές μερικώς σπασμένες.

Πλάσιμο vegan κεφτεδάκια φακής:

  • Ανακατεύουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή όσο χρειαζόμαστε, ώστε το μείγμα να διατηρεί το σχήμα του όταν το διαμορφώνουμε σε ένα κεφτεδάκι.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα, στη συνέχεια σχηματίζουμε κεφτεδάκια μαζί από το μείγμα φακών και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Τηγάνισμα vegan κεφτεδάκια φακής:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και ζεσταίνουμε σε μέση θερμοκρασία.

  • Μόλις ζεσταθέι το τηγάνι, προσθέτουμε τα vegan κεφτεδάκια φακής και τηγανίζουμε απαλά μέχρι να ροδίσουν. Φροντίζουμε να τα γυρίσουμε ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Μόλις μαγειρευτούν, αφήνουμε τα κεφτεδάκια φακής στην άκρη.

Για τη Σάλτσα Κάρυ:

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε φυτικό λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τηγανίζουμε μέχρι να είναι ημιδιαφανές. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κάρυ σκόνη και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, έως ότου το λίπος αρχίσει να διαχωρίζεται (θα το δείτε ως μικροσκοπικές σταγόνες στη σάλτσα). Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και την υπόλοιπη κρέμα καρύδας, προσθέτουμε τα μαγειρεμένα κεφτεδάκια φακής και 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή κορίανδρο). Προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.

Για το Μπασμάτι Ρύζι:

Εν τω μεταξύ, σε ξεχωριστή κατσαρόλα μαγειρεύουμε 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι σε 2 φλιτζάνια αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για το σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια φακής σε σάλτσα κάρυ πάνω από μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι, μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λεμόνι.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Ωμοφαγικές μπαλίτσες Καρότου (raw vegan γλυκό)
Ανάμεικτη Σαλάτα με Φασόλια και Λαχανικά

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!