
Vegan Αλμυρά Τηγανιτά Κέικ Γλυκοπατάτας
vegan συνταγή
Υπάρχουν δύο τρόποι προετοιμασίας της γλυκoπατάτας σε αυτήν τη συνταγή. Μπορείτε είτε να τις βράσετε μέχρι να μαλακώσουν, να τις αφήσετε να κρυώσουν και να τις πολτοποιήσετε. Ή να τις ψήσετε στο φούρνο με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελωθούν υπέροχα. Η δεύτερη μέθοδος απαιτεί διπλό χρόνο για να τις μαγειρέψετε, αλλά αξίζει πραγματικά να περιμένετε καθώς τα Vegan Αλμυρά Τηγανιτά Κέικ Γλυκοπατάτας αποδεικνύονται πολύ πιο νόστιμα και πιο πλούσια!
Μπορούν να γίνουν χωρίς γλουτένη χρησιμοποιώντας βρώμη χωρίς γλουτένη ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες μορφές αλευριού χωρίς γλουτένη, όπως αλεύρι φαγόπυρου.
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50′ – Μερίδες: 10
ΥΛΙΚΑ
- 3 μεσαίες Γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3 φρέσκα Κρεμμυδάκια, καλά ψιλοκομμένα
- 1/2 κεφάλι Μπρόκολου, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι Καλαμπόκι, μαγειρεμένο
- Μικρό μάτσο φρέσκο Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Πάπρικα
- 1/2 κ.γ. σκόνη Τσίλι (προαιρετικό)
- 1/2 κ.γ. σκόνη Σκόρδου
- Θαλασσινό Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι
- 5 κ.σ. Αλεύρι Βρώμης – χρησιμοποιήστε βρώμη χωρίς γλουτένη σε περίπτωση αλλεργίας / δυσανεξίας στη γλουτένη
- Λάδι Καρύδας, για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 220C / 200C
- Τακτοποιούμε τους κύβους γλυκοπατάτας σε ένα μεγάλο ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μεταφέρουμε τους κύβους γλυκοπατάτας σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και τους κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, μπρόκολο, καλαμπόκι, κόλιανδρο, αλεύρι, τσίλι και πάπρικα. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι για γεύση. Ανακατεύουμε καλά και διαμορφώνουμε σε μικρά μπιφτέκια γλυκοπατάτας.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, σε μέτρια έως υψηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Απολαμβάνουμε!