Vegan Σουφλέ Σπανάκι και Αγκινάρα

Vegan Σουφλέ Σπανάκι και Αγκινάρα

Vegan Σουφλέ Σπανάκι και Αγκινάρα

vegan συνταγή

Μια ξεχωριστή συνταγή Vegan Σουφλέ Σπανάκι και Αγκινάρα με σπιτική vegan ζύμη ! Ελαφρύ στη γεύση αλλά συγχρόνως πολύ νόστιμο αφού το σπανάκι και η αγκινάρα μαζί με την διατροφική μαγιά συνδυάζονται πολύ αρμονικά, χωρίς να καλύπτει το ένα τη γεύση του άλλου.

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Mαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 60′ – Μερίδες: 4

*Υπολογίστε και 2 ώρες 30 λεπτά για την προετοιμασία και αναμονή της vegan ζύμης

ΥΛΙΚΑ

Για την Vegan Ζύμη:

  • 2 φλιτζάνια (240 γραμμάρια) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. (1,25 ml) Θαλασσινό Αλάτι
  • ¾ φλιτζάνι (170 γραμμάρια) vegan βούτυρο
  • 4-8 κουταλιές της σούπας (60-120 ml) παγωμένο νερό

Για την Γέμιση:

  • 3 καρδιές Αγκινάρας (φρέσκιες ή σε νερό)
  • 1 κόκκινη Πιπεριά, σε κύβους
  • 1 κίτρινο Κρεμμύδι, σε κύβους
  • 3 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια φρέσκο ​​Σπανάκι
  • 1 μπλοκ σταθερό Τόφου
  • ½ Λεμόνι χυμό
  • ¼  φλιτζάνι Αλεύρι καστανό ρύζι
  • 1 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
  • 1 κ.γ. Μηλόξιδο
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Vegan Σουφλέ Σπανάκι και Αγκινάρα συνταγή νηστίσιμη
Vegan Σουφλέ Σπανάκι και Αγκινάρα συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Vegan Ζύμη:

  • Πριν ξεκινήσετε, ψύξτε όλα τα συστατικά και τα εργαλεία.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
  • Κόβουμε το παγωμένο vegan βούτυρο και το προσθέτουμε στο αλεύρι χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής ή ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να είναι μικρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε αργά παγωμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, ενώ ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το νερό και να ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να συσσωρεύεται η vegan ζύμη. Η ζύμη πρέπει να φαίνεται εύθρυπτη, αλλά να συγκρατείται. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι υγρή ή κολλώδης.
  • Στον πάγκο μας, απλώνουμε ένα κομμάτι πλαστικού περιτυλίγματος (χρησιμοποιήσαμε 2, διατεταγμένα σε σχήμα σταυρού.) Ακουμπάμε τη θρυμματισμένη vegan ζύμη πίτας στο κέντρο του πλαστικού περιτυλίγματος. Πολύ σφιχτά τυλίγουμε τη ζύμη σε ένα επίπεδο δίσκο, έτσι ώστε η ζύμη να μην φαίνεται καθόλου εύθρυπτη. Την ψύχουμε για 2 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Για την Γέμιση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βγάζουμε τη ζύμη από το  ψυγείο ή τον καταψύκτη και αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ενώ ξεπαγώνουμε αρχίζουμε να ετοιμάζουμε την γέμιση.
  • Τεμαχίζουμε τα λαχανικά μας εκτός από τις αγκινάρες και το σπανάκι.
  • Τοποθετούμε κρεμμύδια, πιπέρι και σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να είναι ημιδιαφανή. Περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας νερό εάν αρχίσει να κολλάει.
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε τις καρδιές.
  • Προσθέτουμε τις καρδιές αγκινάρας και το σπανάκι και μαγειρεύουμε έως ότου το σπανάκι μαραθεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Τοποθετούμε τα λαχανικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν αλλά να μην γίνουν πουρές.
  • Αφαιρούμε από τον επεξεργαστή και τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον ίδιο επεξεργαστή βάζουμε τόφου, χυμό λεμονιού, αλεύρι καστανού ρύζι, διατροφική μαγιά, μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομαλό στην υφή και κρεμώδες.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στο μεγάλο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστεί καλά η γέμιση μας.
  • Πλάθουμε και τοποθετούμε την ζύμη στα φορμάκια και στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τους την γέμιση για το Vegan Σουφλέ Σπανάκι και Αγκινάρα.
  • Διπλώνουμε τις πλευρές πάνω από την κορυφή, αφήνοντας κενό στο μέση.
  • Αλείφουμε τις κορυφές με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

10 φλούδες που μπορούμε να τρώμε
Vegan Noodles Κολοκυθάκι σε λευκή σάλτσα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!