Τυλιχτά Βίγκαν Σουβλάκια με γύρο από μαριναρισμένα μανιτάρια και Vegan Τζατζίκι

Τυλιχτά Βίγκαν Σουβλάκια με γύρο από μαριναρισμένα μανιτάρια και Vegan Τζατζίκι

Τυλιχτά Βίγκαν Σουβλάκια με γύρο από μαριναρισμένα μανιτάρια και Vegan Τζατζίκι

vegan συνταγή

Αυτή η γευστική και χορταστική συνταγή Τυλιχτά Βίγκαν Σουβλάκια με γύρο από μαριναρισμένα μανιτάρια και Vegan Τζατζίκι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα γνωστά σουβλάκια με γύρο. Αντιθέτως προσφέρουν πoλύτιμες βιταμίνες, έχουν υπέροχη γεύση και δεν χρειάζεται να θυσιαστεί κανένα ζωάκι για την δική μας απόλαυση.

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  (Προαιρετική Αναμονή: 1 ώρα) – Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 30′ – Μερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ

Βίγκαν Γύρο από Μαριναρισμένα Μανιτάρια:

  • 500γρ Μανιτάρια Πλευρώτους
  • 1-2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές Σάλτσα Σόγιας ή Tamari
  • ½ κ.γ Μπαχαρικό Μπάρμπεκιου (εναλλακτικά ½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα)
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Κανέλα (προαιρετικά)
  • Θαλασσινό Αλάτι & Μαύρο Πιπέρι

Vegan Τζατζίκι:

  • 1 φλιτζάνι Γιαούρτι Καρύδας
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο Αγγούρι, στραγγισμένο (περίπου ¼ φλιτζάνι μετά το στράγγισμα)
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. Ξύδι
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Θαλασσινό Αλάτι & Μαύρο Πιπέρι, για γεύση

Τυλιχτό βίγκαν σουβλάκι

  • Αραβική Πίτα ή πίτα για σουβλάκια
  • Δυόσμο
  • Κρεμμύδι
  • Ντομάτες/Αγγούρι, κομμένα σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αρχικά ετοιμάζουμε τα μανιτάρια τραβώντας τα χωριστά σε λωρίδες (όσο μεγαλύτερες είναι οι λωρίδες τόσο πιο χοντρή η σάρκα – τα μανιτάρια συρρικνώνονται σε μέγεθος κατά το ψήσιμο).
  • Παίρνουμε τις λωρίδες με τα χέρια μας (ή τις τοποθετούμε σε μια πετσέτα κουζίνας) και αποστραγγίζουμε τυχόν περίσσεια ποσότητα νερού.
  • Τοποθετούμε τις λωρίδες των μανιταριών σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το λάδι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα (προαιρετικά) για επιπλέον γεύση.
  • Αφού έχουν περάσει 50 λεπτά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C.
  • Προσθέτουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και απλώνουμε από πάνω τα μαριναρισμένα μανιτάρια.
  • Ψήνουμε στους 175 ° C για 20-25 λεπτά (ανακατεύοντας δύο φορές) μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το vegan τζατζίκι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
  • Μόλις τελειώσουν τα μανιτάρια, συγκεντρώνουμε τα υλικά μας και ετοιμάζουμε τα τυλιχτά βίγκαν σουβλάκια και τα απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Μαριναρισμένα Vegan Σουβλάκια με Vegan Αϊολί
Μακαρόνια με Vegan Κεφτεδάκια Φακής

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!