
Vegan Λαζάνια με Μπεσαμέλ από Κάσιους
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 6-8
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Λαζάνια
Για την σάλτσα μπεσαμέλ από κάσιους:
- 1 ½ φλιτζάνι Κάσιους (εμποτισμένα όλη τη νύχτα)
- ⅓ φλιτζάνι Διατροφική Μαγιά
- 2 κ.σ. χυμό Λεμονιού
- 1 κ.γ. σκόνη Σκόρδου
- 1 κ.γ. σκόνη Κρεμμυδιού
- ⅓ φλιτζάνι νερό (περισσότερο εάν χρειάζεται)
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα ντομάτας:
- 6 Ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 λευκό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- 6-8 Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 Κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 1 Κόκκινη Πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 φλιτζάνια Σπανάκι
- 2 Καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
- 2 κοτσάνια Σέλερι, ψιλοκομμένα
- ¼ φλιτζάνι Βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι πουρέ Ντομάτας
- Μπαχαρικά: ρίγανη, βασιλικό, θρεπτική μαγιά, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- ¼ φλιτζάνι Ζωμό Λαχανικών
- 1 κ.γ. Μαύρη Ζάχαρη ή Ζάχαρη Καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμάζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ζωμό λαχανικών και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε αργά τα υπόλοιπα κομμένα λαχανικά με τον υπόλοιπο ζωμό. Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί (μπαχαρικά ανάλογα με το γούστο σας). Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ κάσιους προσθέτοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις η σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C και αρχίζουμε να στρώνουμε τα vegan λαζάνια. Πρώτα ένα στρώμα σάλτσας ντομάτας, μετά περίπου 3 φύλλα λαζάνια, στη συνέχεια σάλτσα μπεσαμέλ και επαναλαμβάνουμε τα βήματα μέχρι να γεμίσει το σκεύος.
- Τελειώνουμε με ένα στρώμα σάλτσας ντομάτας.
- Μαγειρεύουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά και απολαμβάνουμε!