
Μπορείτε να το φάτε κρύο ή ζεστό. Κατά επιλογή, σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι !
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Ποσότητα: 6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 3 Πατάτες, κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
- 1 μεγάλο Καρότο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια Ρεβίθια, μαγειρεμένα al dente
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα Μπιζέλια
- 1½ φλιτζάνι Κρεμμύδια, σε κύβους
- 4 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. Λάδι Καρύδας
- 1 κ.σ. Τζίντζερ, πολτοποιημένο
- 1 φλιτζάνι Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Σκόνη Κάρυ
- 1 κ.σ Κύμινο
- ¼ κ.γ. νιφάδες Κόκκινου Γλυκού Πιπεριού
- 3 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
- 1 κ.σ. Αγαύη
- 250 ml Γάλα Καρύδας
- Θαλασσινό Αλάτι
- Πιπέρι Τσίλι για γαρνιτούρα, κομμένο σε φέτες (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λάδι καρύδας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε σκόρδο και τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόλιαντρο, τη σκόνη κάρυ, το κύμινο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, το ζωμό λαχανικών, την αγαύη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες. Καλύπτουμε το δοχείο και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά σε σιγοβράσιμο και αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό για να φύγουν τα πολλά υγρά και να δέσει ο κάρυ ζωμος. Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, προσθέτουμε ρεβίθια, γάλα καρύδας και κατεψυγμένα μπιζέλια. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε το κάρυ γαρνιρισμένο με κόλιανδρο και φρέσκο τσίλι.