Λαζάνια με Vegan Σάλτσα Μπολονέζ

Λαζάνια με Vegan Σάλτσα Μπολονέζ συνταγή veganworld.gr

Λαζάνια με Vegan Σάλτσα Μπολονέζ

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 45 λεπτά – Μερίδες: 5-6

ΥΛΙΚΑ

Για τα Λαζάνια με Vegan Σάλτσα Μπολονέζ :

  • Vegan Σάλτσα Μπολονέζ (δείτε τις οδηγίες παρακάτω)
  • Vegan Λαζάνια, άψητα
  • Τυρί vegan Μοτσαρέλα ή vegan Παρμεζάνα
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και βασιλικό, για γαρνιτούρα

Για την Vegan Σάλτσα Μπολονέζ :

  • 5 κουταλιές έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 μεσαίο Καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαίο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 μίσχοι Σέλινου, ψιλοκομμένοι
  • 60 γρ, Καρύδια
  • 3 φλιτζάνια ωμά Μανιτάρια, στα μισά (περίπου 10-12 κρεμίνι)
  • 1 κ.γ. Ρίγανη
  • 1 κ.γ. Θυμάρι
  • 1 κ.γ. Φασκόμηλο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο Δεντρολίβανο
  • 1/8 κ.γ. νιφάδες Κόκκινου Πιπεριού
  • 4 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. Σάλτσα Σόγιας
  • ½ κ.γ. Πάπρικα
  • 1 κονσέρβα πουρέ Ντομάτας ή 5 μεσαίες Ντομάτες περασμένες στο μπλέντερ
  • 3 φύλλα Δάφνης
  • ½ κ.σ. Ξύδι Μπαλσάμικο
  • ½ κ.γ. Καστανή Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
  • ¼ φλιτζάνι Φυτικό Γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • Θαλασσινό Αλάτι
Λαζάνια με Vegan Σάλτσα Μπολονέζ συνταγή veganworld

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Vegan Σάλτσα Μπολονέζ:

  • Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο. Σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τα καρύδια στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων και τα τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε μέχρι να κοπούν σε λεπτά κομμάτια αλλά να μην γίνουν σκόνη.
  • Μόλις τα λαχανικά στο τηγάνι αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε το μείγμα καρυδιού / μανιταριού. Αλλάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια-υψηλή και την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σκόρδο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά έως ότου τα μπαχαρικά μυρίσουν.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, ½ κουτάλι καστανή ζάχαρη, ξύδι και φύλλα δάφνης. Μόλις βράσει το μείγμα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια χαμηλή και θα την αφήσουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την διατροφική μαγιά και το φυτικό γάλα. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρύκευματα ανάλογα με τις ανάγκες. Παραμερίζουμε.

Για τα Λαζάνια με Vegan Σάλτσα Μπολονέζ :

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C βαθμούς.
  • Απλώνουμε ½ φλιτζάνι vegan σάλτσα μπολονέζ σε ένα ομοιόμορφο στρώμα στο κάτω μέρος μίας μεγάλης φόρμας.
  • Προσθέτουμε 4-5 λαζάνια σε ένα ελαφρώς επικαλυπτόμενο στρώμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις δύο ακόμη φορές, ξεκινώντας με ¾ φλιτζάνι σάλτσα και μετά στρώνοντας 4-5 ακόμη λαζάνια.
  • Στην πάνω στρώση, απλώνουμε την vegan σάλτσα μπολονέζ, και μετά πασπαλίζουμε με vegan μοτσαρέλα. *Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε vegan μοτσαρέλα και στις ενδιάμεσες στρώσεις για έξτρα γεύση τυριού.
  • Καλύπτουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 5 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν τουλάχιστον για 15 λεπτά πριν τα κόψουμε και τα σερβίρουμε μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Πίτα του Bοσκού
Άστεγος σώζει γάτες και σκύλους από φωτιά σε καταφύγιο ζώων

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!