Vegan Γλυκά Ρολά Κανέλας με πουρέ Κολοκύθας και Κάστανου

Vegan Γλυκά Ρολάκια Κολοκύθας - Κανέλας - Κάστανου

Vegan Γλυκά Ρολά Κανέλας με πουρέ Κολοκύθας και Κάστανου

vegan συνταγή

Αυτά τα Vegan Γλυκά Ρολά Κανέλας με πουρέ Κολοκύθας και Κάστανου είναι μια γλυκιά απόλαυση και δεν συνοδεύονται από όλη τη ζάχαρη του τυπικού ρολού κανέλας! Λόγω του αλευριού σπελτ και της περιορισμένης πρόσθετης ζάχαρης αυτά τα φθινοπωρινά ρολά κανέλας είναι μια γλυκιά απόλαυση που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύψεις. Συνδυάζοντας τα με το γλάσο τα κάνει ακόμα πιο εκπληκτικά στη γεύση!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη συνταγή, vegan γλυκό)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55′ – Μερίδες: 5-6

ΥΛΙΚΑ

Για την Ζύμη:

  • 1 + 3/4 φλιτζάνι Αλεύρι σπελτ
  • 1 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πακέτο Μαγιά στιγμής (ή 2 + 2/3 κουταλιές της σούπας φρέσκια)
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη Καρύδας
  • 1 φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου
  • 1/4 κ.σ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1/4 κ.σ. Κάρδαμο
  • 2 κ.σ. Vegan Βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 1/4 φλιτζάνι πουρές Κολοκύθας (σπιτικός)
  • 1/2 κ.σ. Κανέλα
  • Μπαχάρι Κολοκύθας (αν θέλετε), θυμάρι για γεύση

Για την γέμιση Κολοκύθας-Κάστανου:

  • 3 κ.σ. Vegan Βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 1/4 πορτοκαλί Κολοκύθας ποικιλίας Hokkaido (μαγειρεμένη και πολτοποιημένη)
  • 1/3 φλιτζάνι Ζάχαρη
  • 3 κ.σ σιρόπι Καρύδας (ή αγαύη)
  • 2 χούφτες Κάστανο ψιλοκομμένο (φρέσκο ​​καβουρδισμένο & ξεφλουδισμένο)
  • 1/2 κ.σ Κουρκουμά σε σκόνη (για το κίτρινο χρώμα) και μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. Κανέλα

Για το Vegan Γλάσο:

  • 1 κ.σ. Vegan Βούτυρο (Μαργαρίνη)
  • 2 φλιτζάνια Ζάχαρη Άχνη
  • 2-4 κ.σ. Γάλα Αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου και το vegan βούτυρο μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσουν, χωρίς να βράσουν ποτέ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στους 44°C, ή στη θερμοκρασία του νερού του μπάνιου. Θα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι πολύ ζεστό διαφορετικά θα σκοτώσει τη μαγιά. Σε αυτό το σημείο μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με μαγιά (ξηρή ή φρέσκια) και ζάχαρη. Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά μέσα στο μείγμα. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα μας, τη μαγειρεύουμε με 2 φλιτζάνια νερό (και μια πρέζα αλάτι) μέχρι να ομογενοποιηθεί και την ανακατεύουμε να γίνει πουρές. Μετά από αυτό, προσθέτουμε κανέλα και κάρδαμο στο μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά, μετά χτυπάμε με σύρμα 1/4 φλιτζάνι από τον πουρέ κολοκύθας και προσθέτουμε το αλάτι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλεύρι 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά και ανακατεύουμε. Η ζύμη θα είναι κολλώδης στη φάση αυτή. Όταν είναι πολύ πηχτή για να ανακατευτεί, μεταφέρουμε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για ένα λεπτό περίπου μέχρι να γίνει μια χαλαρή μπάλα, προσθέτοντας αλεύρι όσο χρειάζεται (μπορείτε να παίξετε με το αλεύρι μέχρι να φτάσετε σε μια καλά αναμεμειγμένη ζύμη).
  • Τώρα βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά – 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος μέσα σε ένα μπολ.
  • Βγάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε σχήμα ταψιού περίπου 1/4 ίντσας.

Για την γέμιση Κολοκύθας-Κάστανου:

  • Βάζουμε την κολοκύθα, το vegan βούτυρο, το σιρόπι καρύδας, τη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, τα κάστανα ψιλοκομμένα, μια πρέζα φρέσκο θυμάρι, κανέλα & κουρκουμά (πάντα προσθέτουμε λίγο μαύρο πιπέρι όταν χρησιμοποιούμε κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά).
  • Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης στη ζύμη και τυλίγουμε από τη μια πλευρά στην άλλη. Μετά από αυτό κόβουμε φέτες ρολού πάχους 2 έως 4 εκατοστά από το “λουκάνικο” της ζύμης. Προσθέτουμε τα ρολά σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει καλά.

Για το Vegan Γλάσο:

  • Λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας vegan βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου με λίγη κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι καρύδας σε μια κατσαρόλα. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα ρολά.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Σούπα Κάστανο και Καρότο
Vegan Ριζότο Κολοκύθας Κινόα (Κινότο) με Ρεβίθια και Σαφράν

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!