Φλούδες Πατάτας – 5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να τις πετάτε

Φλούδες Πατάτας – 5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να τις πετάτε

Οι πατάτες είναι πηγή πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων, καλίου, βιταμίνης C, βιταμίνης Β-6, νιασίνης και θειαμίνης. Οι φλούδες πατάτας σας δίνουν επιπλέον πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα.

Η φλούδα πατάτας:

  • Αποτελεί καλή πηγή καλίου, σιδήρου και βιταμίνης Β3.
  • Διατηρεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα υπό έλεγχο.
  • Μπορεί να λευκάνει το δέρμα σας και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους.
  • Προσφέρει λάμψη στα μαλλιά.

Διατροφικά και άλλα οφέλη από τη φλούδα της πατάτας.

1. Διατροφικά οφέλη

Η φλούδα πατάτας είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου. Η κατανάλωση της φλούδας δίνει στο σώμα αρκετή ποσότητα καλίου για να μεταφέρει χημικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων των αντιδράσεων που χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτήσουν το μεταβολισμό σας και να βοηθήσουν τα κύτταρα να παράγουν την απαραίτητη ενέργεια. Οι φλούδες πατάτας επίσης περιέχουν σίδηρο, ένα άλλο βασικό μέταλλο που συμβάλει στη σωστή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Επίσης είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β3, που βοηθά τα κύτταρα να διασπάσουν τα θρεπτικά συστατικά σε χρήσιμα καύσιμα. Επιπλέον, η βιταμίνη B3 βοηθά τα κύτταρα σας να ανακάμψουν από το φυσιολογικό στρες. Η φλούδα μιας πατάτας σας δίνει επίσης μια καλή δόση ινών. Οι ίνες είναι επωφελείς για να διατηρηθεί ο μεταβολισμός υπό έλεγχο και για να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου, καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2.

Επιπλέον, οι φλούδες πατάτας περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, φυτοένζυμα και αντιοξειδωτικά που μπορούν να προσθέσουν σημαντικά οφέλη στη διατροφή σας.

2. Έλεγχος ζαχάρου στο αίμα

Επειδή είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι πατάτες θεωρούνται αμυλούχο λαχανικό. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες σε ξεφλουδισμένες πατάτες μετατρέπονται σε απλά σάκχαρα, σε σύγκριση με εκείνους που βρίσκονται σε ολόκληρους κόκκους, φασόλια και άλλα λαχανικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση των φλουδών δίνει τις επιπλέον ίνες και διατηρεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα υπό έλεγχο. Κατά την διάρκεια της πέψης η πατάτα με φλούδα παραμένει στο στομάχι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως επιβραδύνεται ο ρυθμός με τον οποίο τα απλά σάκχαρα εισέρχονται στο αίμα σας.

3. Φροντίδα του δέρματος

Η φλούδα πατάτας είναι το τέλειο γιατροσόφι για πρησμένα μάτια . Χρησιμοποιήστε το εσωτερικό μέρος της φλούδας  για να λευκάνετε το δέρμα σας, να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους και να θεραπεύσετε την ακμή ή τα σπυράκια.

4. Καθαρισμός και στίλβωση

Τρίβοντας τα παλαιά ασημικά σας με φλούδες πατάτας, τα ασημικά σας θα γίνουν ξανά γυαλιστερά. Τα οξέα στον χυμό πατάτας μπορούν πραγματικά να διαλύσουν τη σκουριά και τους λεκέδες σε αυτά.

5. Φροντίδα μαλλιών

Οι φλούδες πατάτας μπορούν να σας βοηθήσουν να προσθέσετε λάμψη στα μαλλιά σας και επίσης να τα βοηθήσει να μεγαλώνουν γρηγορότερα. Πολτοποιήστε τις φλούδες, αλείψτε τον πολτό στο κρανίο και κάντε μασάζ για 5 λεπτά. Αφήστε τον για άλλα 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Ποιες βιταμίνες και μέταλλα χρειάζονται οι Vegan?
Χαρτί ή Πλαστικό? Ποιο είναι πιο “οικολογικό”?

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!