
Vegan Ομελέτα
Μια vegan ισπανική ομελέτα που είναι τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμη!
(vegan συνταγή, χωρίς γλουτένη, συνταγή χωρίς αυγά και γαλακτοκομικά)
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 8 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
- 1 μεγάλο κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια Πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι Ρεβυθάλευρο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Νερό
- Θαλασσινό Αλάτι & Μαύρο Πιπέρι
- Πάπρικα (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πατάτες. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες. Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, αν χρειαστεί, για να βοηθήσουμε τις πατάτες να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρεβυθάλευρο, το νερό, το θαλασσινό αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα.
- Μόλις μαγειρευτούν οι πατάτες και τα κρεμμύδια, τα μεταφέρουμε στο μπολ με το μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά για να συνδυάσουμε όλα τα υλικά καλά μαζί.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την επιπλέον 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, τοποθετώντας καπάκι, για 5-8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. Αν χρειαστεί, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα, χρησιμοποιώντας ένα πιάτο, προκειμένου να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές.
- Διατηρείται καλά μέχρι 3 ημέρες στο ψυγείο.
Απολαμβάνουμε!!!