Vegan Ισπανική Ομελέτα

Vegan Ομελέτα συνταγή

Vegan Ομελέτα

Μια vegan ισπανική ομελέτα που είναι τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμη!

(vegan συνταγή, χωρίς γλουτένη, συνταγή χωρίς αυγά και γαλακτοκομικά)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Μερίδες: 8 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια Πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι Ρεβυθάλευρο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Νερό
  • Θαλασσινό Αλάτι & Μαύρο Πιπέρι
  • Πάπρικα (προαιρετικό)
Vegan Ομελέτα ρεβυθάλευρο συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πατάτες. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες. Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, αν χρειαστεί, για να βοηθήσουμε τις πατάτες να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρεβυθάλευρο, το νερό, το θαλασσινό αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα.
  • Μόλις μαγειρευτούν οι πατάτες και τα κρεμμύδια, τα μεταφέρουμε στο μπολ με το μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά για να συνδυάσουμε όλα τα υλικά καλά μαζί.
  • Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την επιπλέον 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, τοποθετώντας καπάκι, για 5-8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. Αν χρειαστεί, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα, χρησιμοποιώντας ένα πιάτο, προκειμένου να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές.
  • Διατηρείται καλά μέχρι 3 ημέρες στο ψυγείο.

Απολαμβάνουμε!!!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Τονωτικό vegan smoothie με Πιτάγια
Φθινοπωρινό Smoothie με Κάστανα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!