
Vegan Σούπα Κόκκινες Φακές και Σπανάκι!
Μια κρεμώδης σούπα χωρίς κρέμα, χάρη στις κόκκινες φακές! Γεμάτη βιταμίνη C, πρωτεΐνες και ίνες.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Μερίδες 4
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι Κόκκινες Φακές, ξεπλυμένες
- 2 κούπες Σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο Πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη Μέντα
- 1 και ½ κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 5 φλιτζάνια Νερό
- 1 κουταλιά χυμό Λεμονιού
- Φύτρες για γαρνίρισμα, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι ελαφρώς χρυσό – περίπου 3-4 λεπτά.
- Ανακατέψτε την πάπρικα, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι και την αποξηραμένη μέντα. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέστε το αλάτι, τις φακές, το σπανάκι, το νερό και το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα.
- Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χεριών και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομαλό. Ανακατέψτε και σιγοβράστε για 2-3 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Σερβίρετε με επιπλέον χυμό λεμονιού και προαιρετικά με φύτρες.
Απολαύστε!!!