Χειμωνιάτικη Vegan Σούπα με Τζίντζερ

Μια χειμωνιάτικη Vegan Σούπα με Τζίντζερ

Χειμωνιάτικη Vegan Σούπα με Τζίντζερ!

Μια κρεμώδης σούπα κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Προετοιμασία 10 λεπτά

Μαγείρεμα 25 λεπτά

Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 8 Καρότα, μέτριου μεγέθους, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κ.γ. σκόνη Τζίντζερ ή ψιλοκομμένο φρέσκο
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 Σκόρδο
  • 1 Μαϊντανός, φρέσκο
  • 2/3 φλιτζάνι Κόκκινες Φακές
  • 150 ml Κρέμα Καρύδας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη Κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. σκόνη Πάπρικα
  • 1/2 κ.σ Λάδι Καρύδας
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 1 κ.γ. Κουρκούμη
  • 1 Σπόροι Κολοκύθας (για γαρνίρισμα)
  • 1 1/2 λίτρο νερού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι ελαφρώς χρυσό – περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέστε τα καρότα, τις φακές, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι και το νερό. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χεριών και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομαλό στην υφή. Προσθέστε την κρέμα καρύδας και σιγοβράστε για ακόμα 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρετε.
  • Σερβίρετε με μαϊντανό, σπόρους κολοκύθας και λίγη κρέμα καρύδας.
Vegan Μπιφτέκια με Μανιτάρια, Κινόα και Ψητά Λαχανικά
Vegan Σούπα Μπρόκολο και Κάσιους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!