
Χειμωνιάτικη Vegan Σούπα με Τζίντζερ!
Μια κρεμώδης σούπα κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Μερίδες 4
ΥΛΙΚΑ
- 8 Καρότα, μέτριου μεγέθους, κομμένα σε ροδέλες
- 3 κ.γ. σκόνη Τζίντζερ ή ψιλοκομμένο φρέσκο
- 1 Κρεμμύδι
- 1 Σκόρδο
- 1 ματσάκι Μαϊντανό, φρέσκο
- 2/3 φλιτζάνι Κόκκινες Φακές
- 150 ml Κρέμα Καρύδας
- 1/2 κ.γ. σκόνη Κόλιανδρο
- 1/2 κ.γ. σκόνη Πάπρικα
- 1/2 κ.σ Λάδι Καρύδας
- Αλάτι και Πιπέρι
- 1 κ.γ. Κουρκούμη
- 1 Σπόροι Κολοκύθας (για γαρνίρισμα)
- 1 1/2 λίτρο νερού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι ελαφρώς χρυσό – περίπου 3-4 λεπτά.
- Προσθέστε τα καρότα, τις φακές, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι και το νερό. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα.
- Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χεριών και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομαλό στην υφή. Προσθέστε την κρέμα καρύδας και σιγοβράστε για ακόμα 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρετε.
- Σερβίρετε με μαϊντανό, σπόρους κολοκύθας και λίγη κρέμα καρύδας.