Vegan Burger με Πλιγούρι, Καρύδια, Φασόλια και Βασιλικό

Vegan Burger με Πλιγούρι, Καρύδια, Φασόλια και Βασιλικό

Vegan Burger με Πλιγούρι, Καρύδια, Φασόλια και Βασιλικό

Ένα vegan burger όχι μόνο με φανταστική υφή και γεύση, αλλά και αξιοζήλευτο διατροφικό προφίλ:

πρωτεΐνες και ίνες από τα φασόλια, μέταλλα και βιταμίνες από το πλιγούρι και τα παντζάρια, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τα καρύδια.

Μερίδες 8

ΥΛΙΚΑ

  • 2/3 φλιτζάνι Πλιγούρι, ξεπλυμένο
  • 1 μεγάλο Παντζάρι
  • 3/4 φλιτζάνι Καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα Βασιλικού
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 400 γρ. βρασμένα Φασόλια ή μια κονσέρβα φασόλια
  • 100 γρ. Καρότα
  • 1 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα
  • 1 1/2 φλιτζάνια τρίμματα Ψωμιού ή φρυγανιάς
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Νερό
Συνταγή Vegan_Burger με Πλιγούρι, Καρύδια, Φασόλια και Βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Το αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε σε αυτό το πλιγούρι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε (εκτός φωτιάς) σκεπασμένο για 15 – 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το απλώνουμε το σε ένα φύλλο ψησίματος για να κρυώσει πιο γρήγορα.
  • Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το παντζάρι, τα καρύδια, τον βασιλικό και το σκόρδο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα καρότα, το νερό, τη μουστάρδα, 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα δουλεύουμε στο μπλέντερ μέχρι να συνδυαστούν καλά μεταξύ τους. Δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν αλλά δεν θέλουμε και να μείνουν μεγάλα κομμάτια μέσα στο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι και τα τρίμματα ψωμιού. Δουλεύουμε με τα χέρια μας το μείγμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Ρυθμίζουμε τη σχάρα φούρνου στη μεσαία θέση και θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C. Διαχωρίζουμε το μείγμα σε 8 ίσες μερίδες και πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
  • Σε ένα ταψί, τοποθετούμε λαδόκολλα και αλείφουμε λαδί σε αυτήν. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια και αλείφουμε με λαδί κάθε μπιφτέκι και στην πάνω μεριά του.
  • Όταν ροδοκοκκινίσουν από την πάνω μεριά τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά και από την άλλη πλευρά.

*Αν θέλετε μπορείτε και να τα τηγανίσετε αλλά εμείς πάντα προτείνουμε για πιο υγιεινή διατροφή να αποφεύγετε τις τηγανισμένες τροφές.

Απολαύστε!!!

Δύο από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Αμερικής, υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης
Ιδιοκτήτης ζωολογικού κήπου δηλώνει: “Οι γονείς δεν πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ζωολογικούς κήπους”

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!