
Vegan λαχταριστά Ρολά με Ξηρούς Καρπούς και Τόφου
Αυτά τα λαχταριστά ρολά με αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια, φιστίκια και τόφου, θα σας καταπλήξουν στη γεύση!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40΄- Μερίδες: 12 ρολά
ΥΛΙΚΑ
- ½ φλιτζάνι ανάμεικτοι Ξηροί Καρποί (αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια και φιστίκια)
- ½ κ.γ. Θυμάρι,
- 2 φέτες Ψωμί Ολικής Αλέσεως
- 1 κ.γ. αποξηραμένο Φασκόμηλο
- ½ κ.γ. σπόροι Μάραθου
- 1 μικρό Κρεμμύδι, σε κύβους
- 1 σκελίδα Σκόρδο, πολτοποιημένο
- 350 γραμμάρια Tofu
- 1 κ.γ. καπνιστή Πάπρικα
- 1 κ.γ. γλυκιά Πάπρικα
- 2 ½ κ.σ. Σόγια σως
- 2 κ.σ. Aquafaba ή 2 κ.σ. λιναρόσπορο μουλιασμένο
- 1 κ.γ. Sriracha (προαιρετικό)
- Θαλασσινό Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι, για γεύση
- 3 φύλλα έτοιμης ζύμης, τετράγωνα
- Σπόροι σουσαμιού, για πασπάλισμα από πάνω
Για σερβίρισμα
- Σάλτσα ντομάτας ή vegan sour cream ή γιαούρτι βίγκαν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C και ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάζουμε ξηρούς καρπούς, ψωμί, θυμάρι, φασκόμηλο και σπόρους μάραθου. Επεξεργαζόμαστε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε στον επεξεργαστή τροφίμων κρεμμύδι, σκόρδο, τόφου, καπνιστή πάπρικα, γλυκιά πάπρικα, aquafaba και sriracha. Επεξεργαζόμαστε για άλλα 2-3 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να ξύσουμε στις άκρες το μπολ μερικές φορές για να σιγουρευτούμε ότι όλα τα υλικά έχουν αναμιχτεί σωστά.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μαύρο πιπέρι και αλάτι (αν χρειάζεται).
- Κόβουμε κάθε τετράγωνο φύλλο ζύμης σε 4 μικρότερα τετράγωνα. Πρέπει να καταλήξουμε με 12 τετράγωνα.
- Τοποθετούμε λίγο από το μείγμα στο πρώτο τρίτο κάθε τετραγώνου και το πλάθουμε σε ρολό.
- Κόβουμε κάθε ρολό στην μέση, για να σχηματίσουμε 2 μικρότερα ρολά. Τοποθετούμε τα ρολάκια στο ταψί, με την “ραφή” προς τα κάτω.
- Πασπαλίζουμε τις κορυφές κάθε ρολού με σπόρους σουσαμιού και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για ψήσιμο για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας ή vegan sour cream ή vegan γιαούρτι.