Vegan λαχταριστά Ρολά με Ξηρούς Καρπούς και Τόφου

Vegan λαχταριστά ρολά με ξηρούς καρπούς και τόφου

Vegan λαχταριστά Ρολά με Ξηρούς Καρπούς και Τόφου

Αυτά τα λαχταριστά ρολά με αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια, φιστίκια και τόφου, θα σας καταπλήξουν στη γεύση!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 40΄- Μερίδες: 12 ρολά

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλιτζάνι ανάμεικτοι Ξηροί Καρποί (αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια και φιστίκια)
  • ½ κ.γ. Θυμάρι,
  • 2 φέτες Ψωμί Ολικής Αλέσεως
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο Φασκόμηλο
  • ½ κ.γ. σπόροι Μάραθου
  • 1 μικρό Κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1  σκελίδα Σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 350 γραμμάρια Tofu
  • 1 κ.γ. καπνιστή Πάπρικα
  • 1 κ.γ. γλυκιά Πάπρικα
  • 2 ½ κ.σ. Σόγια σως
  • 2 κ.σ. Aquafaba ή 2 κ.σ. λιναρόσπορο μουλιασμένο
  • 1 κ.γ. Sriracha (προαιρετικό)
  • Θαλασσινό Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι, για γεύση
  • 3 φύλλα έτοιμης ζύμης, τετράγωνα
  • Σπόροι σουσαμιού, για πασπάλισμα από πάνω

Για σερβίρισμα

  • Σάλτσα ντομάτας ή vegan sour cream ή γιαούρτι βίγκαν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C και ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάζουμε ξηρούς καρπούς, ψωμί, θυμάρι, φασκόμηλο και σπόρους μάραθου. Επεξεργαζόμαστε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στον επεξεργαστή τροφίμων κρεμμύδι, σκόρδο, τόφου, καπνιστή πάπρικα, γλυκιά πάπρικα, aquafaba και sriracha. Επεξεργαζόμαστε για άλλα 2-3 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να ξύσουμε στις άκρες το μπολ μερικές φορές για να σιγουρευτούμε ότι όλα τα υλικά έχουν αναμιχτεί σωστά.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μαύρο πιπέρι και αλάτι (αν χρειάζεται).
  • Κόβουμε κάθε τετράγωνο φύλλο ζύμης σε 4 μικρότερα τετράγωνα. Πρέπει να καταλήξουμε με 12 τετράγωνα.
  • Τοποθετούμε λίγο από το μείγμα στο πρώτο τρίτο κάθε τετραγώνου και το πλάθουμε σε ρολό.
  • Κόβουμε κάθε ρολό στην μέση, για να σχηματίσουμε 2 μικρότερα ρολά. Τοποθετούμε τα ρολάκια στο ταψί, με την “ραφή” προς τα κάτω.
  • Πασπαλίζουμε τις κορυφές κάθε ρολού με σπόρους σουσαμιού και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για ψήσιμο για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας ή vegan sour cream ή vegan γιαούρτι.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Μεταλλαγμένα – Γενετικά Τροποποιημένος Οργανισμός (ΓΤΟ /GMO): γιατί κινδυνεύουν κυρίως οι παμφάγοι & vegetarian και όχι οι vegan
Εποχιακά Λαχανικά Ιουνίου (μέρος 1ο)

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!