
Νηστίσιμο Vegan Cheesecake με βάση Brownies Σοκολάτας
vegan συνταγή – νηστίσιμο cheesecake
Όσοι έχουν δοκιμάσει την συνταγή μας για το Νηστίσιμο Vegan Cheesecake, δεν πιστεύουν ότι είναι vegan και παραδέχονται ότι είναι πολύ πιο νόστιμο από το κλασσικό !
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Mαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά’ – Μερίδες: 12 Brownies
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
- 12 Vegan Brownies Σοκολάτας
- 100γρ. Φυτική Μαργαρίνη
Για την νηστίσιμη vegan κρέμα Cheesecake:
- 1 ½ φλιτζάνι ωμά Κάσιους, (μουλιασμένα τουλάχιστον για 5 ώρες ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ)
- 5 κ.σ. Λάδι Καρύδας, λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι Γάλα Καρύδας
- 8 κ.σ. σιρόπι Σφενδάμου ή αγαύης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Τοποθετούμε τα brownies σε φόρμα διαμ. 25εκ. και τα ανακατεύουμε μαζί με τη λιωμένη φυτική μαργαρίνη. Πιέζουμε και απλώνουμε πολύ καλά σε όλο τον πάτο της φόρμας για να δημιουργήσουμε την βάση του vegan cheesecake μας.
- Ψήνουμε στους 180 ° C για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε την φόρμα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα κάσιους που έχουμε μουλιάσει από πριν μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε πολύ καλά έως ότου έχουμε μια αφράτη και λεία κρέμα χωρίς καθόλου κομματάκια κάσιους. (Σημείωση:Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ δεν θα λιώσουν τελείως τα κάσιους. Θα υπάρχουν κάποια κομματάκια αλλά πάλι θα είναι πολύ νόστιμο. Απλά δεν θα είναι η κρέμα λεία.)
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα στην φόρμα και την βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα ώστε να σφίξει το μείγμα μας πιο γρήγορα και στη συνέχεια στο ψυγείο. Η κρέμα θα έχει σφίξει τελείως την επόμενη μέρα. Αν θέλουμε να το γευτούμε την ίδια μέρα μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
Απολαμβάνουμε!