Τσίλι σιν Κάρνε: Η vegan εκδοχή του τσίλι κον κάρνε

Τσίλι σιν Κάρνε vegan εκδοχή του Τσίλι κον καρνε

Τσίλι σιν Κάρνε: Η vegan εκδοχή του τσίλι κον κάρνε

Από τα πιο γνωστά πιάτα της Μεξικάνικης κουζίνας σε μια vegan συνταγή με επιπλέον γεύση & θρεπτική αξία

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

Μερίδες: 4-6 μεδίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. Κιμά Σόγιας, μουλιασμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 150 γρ. Καλαμπόκι
  • 400 γρ. Ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 Κρεμμύδια
  • 2 Καρότα
  • 1-2 Τσίλι
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. Μαύρα Φασόλια, βρασμένα αλλά να κρατάνε λίγο
  • 50 γρ. Καρύδια
  • 2 κ.σ. Σόγια σως
  • 2 κ.σ. αποξηραμένη Ρίγανη
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο Βασιλικό
  • 1 κ.σ. Κύμινο
  • 1 κ.σ. Πάπρικα
  • 150 γρ. Ντοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. μαύρη Ζάχαρη
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Θαλασσινό Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκο ​​Κόλιανδρο
  • Vegan Γιαούρτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κρεμμύδια και τα καρότα. Αφαιρούμε τους σπόρους από το τσίλι και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα καρύδια. Τα αφήνουμε στο πλάι.
  • Στραγγίζουμε τον μουλιασμένο κιμά σόγιας και συμπιέζοντας τον, αφαιρούμε από αυτόν όσο περισσότερο νερό γίνεται. Αλατοπιπερώνουμε ” γεναιόδωρα”.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τον κιμά σόγιας για περίπου. 3-4 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, τσίλι, αποξηραμένη ρίγανη, βασιλικό, κύμινο και πάπρικα, και τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, ή έως ότου το κρεμμύδι είναι ημιδιαφανές. Προσθέτουμε τοματοπελτέ και καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε για να συνδυαστούν καλά και τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και το καλαμπόκι και τηγανίζουμε για επιπλεόν 5 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το vegan τσίλι για περίπου 30 λεπτά. Μετά το ήμισυ του χρόνου μαγειρέματος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια. Εάν το τσίλι πυκνώσει πάρα πολύ, προσθέτουμε επιπλέον νερό μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι επιπλέον.
  • Σερβίρουμε το τσίλι με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ένα κουτάλι vegan γιαούρτι.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Η Lily + 999 κοτόπουλα πετάνε στην ελευθερία και συναντάνε για πρώτη φορά την γη και τον ουρανό
15 νέες μελέτες αποδεικνύουν τα οφέλη της vegan διατροφής

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!