
Vegan Ραβιόλι Σπανάκι με τυρένια γέμιση Κάσιους
vegan συνταγή
Τα απλά υλικά και η εύκολη προετοιμασία κάνουν αυτά τα γεμιστά vegan ραβιόλι ένα γευστικό γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.
(χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς σόγια, vegan, χορτοφαγική, νηστίσιμη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45′ – Μερίδες: 10 vegan ραβιόλι
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι ωμά Κάσιους
- 1⅔ φλιτζάνια φρέσκο Σπανάκι
- 1⅓ φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το αλεύρωμα
- ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι, χωρισμένο
- Χυμό από 1 Λεμόνι
- 1 φλιτζάνι φρέσκο Βασιλικό, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 3 κ.σ. Κρύο Νερό
- ⅛ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τα κάσιους, σκεπάζουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουνε για 20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό νερό, ζεματίζουμε το σπανάκι για δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσει και μετά στραγγίζουμε το σπανάκι κρατώντας το νερό που περισσεύει. Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το σπανάκι και 3 κουταλιές της σούπας νερό από το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε αλεύρι και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά σε λαδόκολλα και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε την παγωμένη ζύμη για vegan ραβιόλι στη μέση και ανοίγουμε κάθε κομμάτι μέχρι να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται χωρίς να σκιστεί. Χρησιμοποιούμε το χείλος ενός ποτηριού για να κόψουμε τη ζύμη σε κύκλους. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη η ζύμη για να γίνουν 20 κύκλοι.
Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ με χυμό λεμονιού, ¾ φλιτζάνι βασιλικό, κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο αλλά πηχτό.
Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μείγμα κάσιους στο κέντρο ενός κύκλου ραβιόλι και σκεπάζουμε με έναν άλλο κύκλο. Χρησιμοποιούμε τον αντίχειρα για να πιέσουμε τις άκρες και κλείνουμε τους κύκλους μεταξύ τους. Για να ενώσουμε τους δύο κύκλους, χρησιμοποιούμε τα δόντια ενός πιρουνιού για να ενώσουμε γύρω γύρω τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε και τα 10 ραβιόλι.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, προσθέτουμε τα ραβιόλια και βράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Χρησιμοποιούμε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσουμε προσεκτικά τα ραβιόλι.
Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού σε λωρίδες και τα προσθέτουμε σε ένα μικρό μπολ με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού τα vegan ραβιόλια και σερβίρουμε.