Vegan Κεμπάπ με ψητά λαχανικά

Vegan Κεμπάπ με ψητά λαχανικά

Vegan Κεμπάπ με Ψητά Λαχανικά!

Αυτά τα Vegan κεμπάπ παρασκευάζονται εύκολα και είναι πεντανόστιμα. Σερβίρονται με πίτα ψωμί, ψητά λαχανικά, χούμους ή vegan τζατζίκι, για ένα πλούσιο μεσογειακό γεύμα.

 Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. Ρεβύθια βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι θρύμματα Ψωμιού
  • 1 μικρό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό Κολοκυθάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μέτρια Κόκκινη Πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 σκελίδες Σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους Λιναρόσπορου
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​Μαϊντανό
  • 2 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. Κόλιανδρο ξηρό
  • 1/2 κ.γ. Τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ πιπέρι Καγιέν
  • 1 1/2 κ.γ σάλτσα Σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό Λεμονιού
  • Αλατοπίπερο
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Vegan Κεμπάπ με ψητά λαχανικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° Κελσίου.
  • Τοποθετούμε στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων, τα ρεβύθια, τα θρύμματα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λιναρόσπορο, το μαϊντανό, το κύμινο, το κόλιανδρο, το τζίντζερ, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι . Τα πολτοποιούμε, σταματώντας και ξύνοντας τις πλευρές του μπολ, όπως απαιτείται, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη υφή. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα ανάλογα.
  • Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια σε οβάλ κεμπάπ κεφτέδες (όπως στη φωτογραφία).
  • Τοποθετούμε σε ταψί ένα φύλλο ψησίματος και το επαλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τους κεμπάπ κεφτέδες στο λαδωμένο φύλλο ψησίματος μαζί με τα κολοκύθια και την κόκκινη πιπεριά. Ρίχνουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω τους και βάζουμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο.
  • Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντας τα 1-2 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια τα γυρίζουμε στον “αέρα + γκριλ επάνω” για άλλα 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Με τον τρόπο αυτό, στο πρώτο μέρος μαλακώνουν, χωρίς να αφυδατωθούν και στο δεύτερο ίσα που προλαβαίνουν να “αρπάξουν” λίγο και να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε σε πίτα ψωμί με σάλτσα χούμους ή σως ταχίνι ή vegan τζατζίκι.

Απολαύστε!!!

Φυτική πρωτεΐνη vs Ζωική πρωτεΐνη. Ποια είναι πιο επιβλαβής και γιατί
Smoothie με Ακτινίδιο & Σπανάκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!