Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα ποτέ ξανά σε έτοιμα κράκερς, με αυτά τα υπέροχα vegan crackers που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Είναι απόλυτα τραγανά, εύκολα και γρήγορα! Χρειάζεστε μόνο 5 βασικά συστατικά για να κάνετε την πιο βασική έκδοση, αλλά υπάρχει πληθώρα παραλλαγών.

Προετοιμασία 10 Λεπτά
Μαγείρεμα 15 Λεπτά
Ποσότητα 1 Μπολ
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλάκια του γλυκού μαύρο σουσάμι
- 3 κουταλάκια του γλυκού λευκό σουσάμι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μαύρο και το άσπρο σουσάμι και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ζυμώστε με το χέρι σας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Προσθέστε περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν είναι πολύ σκληρή.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σαν να ανοίγετε φύλλο, μέχρι να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεπτή. Χρησιμοποιήστε περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί.
- Κόψτε τη ζύμη με έναν κόφτη πίτσας κατά μήκος και κατά πλάτος σε μεμονωμένα κράκερς. Τραβήξτε προσεκτικά τη ζύμη σε ένα φύλλο ψησίματος.
- Ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεχωρίσετε. Είναι πολύ νόστιμα με σπιτικό χούμους!
Tips για τέλεια crackers!
Η συνοχή της ζύμης: Το αλεύρι και το νερό έχουν σημασία κατά την παρασκευή της ζύμης, οπότε είναι καλύτερο να εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας κατά την παρασκευή της. Προσθέστε νερό έως ότου μπορείτε να κάνετε μια μαλακιά ζύμη. Εάν δεν είστε βέβαιοι, είναι καλύτερο να το κάνετε πολύ υγρό απ’ ότι πολύ στεγνό, καθώς μπορείτε πάντα να δουλεύετε περισσότερο αλεύρι ενώ ανοίγετε φύλλο.
Το πάχος των κράκερς: Κάντε τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο λεπτή. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο! Βοηθά επίσης, αν παίρνετε το χρόνο σας καθώς ανοίγετε τη ζύμη. Μερικές φορές η ζύμη μοιάζει ότι δεν μπορεί να γίνει λεπτότερη. Αν την αφήσετε για ένα λεπτό και επανέλθετε, η ζύμη έχει χαλαρώσει λίγο και μπορεί να ξεδιπλωθεί ευκολότερα και να γίνει ακόμα πιο λεπτή!
Πλάστης: Ένας κατάλληλος πλάστης βοηθάει πολύ στο ομοιόμορφο άνοιγμα της ζύμης. Ένας μεγάλος πλάστης με περιστρεφόμενες λαβές θα σας διευκολύνει πολύ!
Χρόνος ψησίματος: Όλοι οι φούρνοι είναι διαφορετικοί. Κοιτάξτε τα προσεκτικά εάν τα κάνετε για πρώτη φορά. Αν μερικά από αυτά αρχίσουν να φουσκώνουν λίγο, αυτό είναι καλό σημάδι! Θα πρέπει να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσό / καφέ χρώμα. Εάν δεν είστε βέβαιοι, δοκιμάστε να τα ακουμπήσετε με κάτι, θα πρέπει να είναι τραγανά.
Απολαύστε!