Το τοστ αβοκάντο είναι κρεμώδες, τραγανό και τόσο απολαυστικό! Είναι ένα νόστιμο και απλό σνακ! Είναι καλύτερα να καταναλώνεται αμέσως, δεδομένου ότι το αβοκάντο γίνεται καφέ με την πάροδο του χρόνου.

Προετοιμασία 3 λεπτά
Μαγείρεμα 2 λεπτά
Μερίδες 1 φέτα
ΥΛΙΚΑ
- 1 φέτα ψωμιού (κατά προτίμηση ψωμί ολικής αλέσεως)
- ½ ώριμο αβοκάντο
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τηγανίστε τη φέτα ψωμιού μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- Αφαιρέστε το κουκούτσι από το αβοκάντο σας. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι για να μαζέψετε τη σάρκα. Βάλτε το σε ένα μπολ και πολτοποιήστε το με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει όσο ομαλό σας αρέσει. Ανακατεύουμε με λίγο αλάτι (περίπου ⅛ κουταλάκι του γλυκού) και προσθέτουμε περισσότερα στη γεύση, αν το επιθυμούμε.
- Απλώστε το μείγμα αβοκάντο πάνω στο τοστ.
Tips
- Προσθέστε σκόρδο: τρίψτε ελαφρά μία σκελίδα σκόρδου πάνω στο τοστ πριν προσθέσετε το αβοκάντο ή αναμείξτε μια μικρή πρέζα σκόρδου(ή σκόνης σκόρδου) στο αβοκάντο.
- Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή ρεπάνι ή πιπεριά ή ντοματίνια σε ροδέλες, για πιο πλούσια γεύση. Όλα ταιριάζουν πολύ!
- Προσθέστε φρέσκα φυλλώδη βότανα ή την αγαπημένη σας σάλτσα βοτάνων: Ο ψιλοκομμένος βασιλικός, ο κόλιανδρος, ο άνηθος ή ο μαϊντανός δένουν όλα καλά με το αβοκάντο.
Απολαύστε!
Θρεπτική Αξία Συνταγής
Ψωμί Ολικής Αλέσεως

Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, ανόργανων συστατικών και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερόλη.
Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, βοηθάει τη σωστή λειτουργία του εντέρου, μειώνοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα, ενώ αυξάνει την πληρότητα και επομένως βοηθάει στη διαχείριση του βάρους.
Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι μια καλή πηγή σιδήρου, η οποία είναι σημαντική για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα και τους μύες. Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι επίσης μια καλή πηγή μαγνησίου και σεληνίου
Μια φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως του εμπορίου, παρέχει 69 θερμίδες, εκ των οποίων οι 8 προέρχονται από λιπαρά. Μια φέτα παρέχει επίσης 4 g πρωτεΐνης, 132 mg νατρίου, 12 g υδατανθράκων και 2 g σακχάρων.
Το ψωμί ολικής αλέσεως έχει περισσότερες ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο και θειαμίνη από το λευκό. Πιο υγιεινό είναι αυτό που γίνεται από σιτάρι, ενώ πιο πλούσιο διατροφικά το πολύσπορο.
Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, C και Ε, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, κάλιο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή.
Επίσης, χάρη στα παραπάνω, το αβοκάντο ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει την καρδιά και τους ιστούς ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλει στην αναπαραγωγή των κυττάρων και στην ανάπτυξη των ιστών. Κάνει καλό στο δέρμα και στα μάτια, βοηθά το νευρικό σύστημα, μειώνει την υπέρταση, έχει αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.