Vegan Κέικ Μπανάνας χωρίς γλουτένη

Κέικ Μπανάνας χωρίς γλουτένη βίγκαν γλυκό vegan συνταγή

Κέικ Μπανάνας χωρίς γλουτένη

Αυτή η εύκολη και νόστιμη vegan συνταγή μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο γρήγορο πρωινό, ένα πλούσιο σνακ ή ένα υγιεινό γλυκό! Μπορείτε να το συνδυάσετε με λίγο βούτυρο αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο.

Vegan, Χωρίς Γλουτένη

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης 60 λεπτά

Μερίδες 48-9 φέτες

ΥΛΙΚΑ

  • 1 Αυγό Λιναρόσπορου (= 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο + 2,5 κουταλιές της σούπας νερό)
  • 3 μεσαίες ώριμες Μπανάνες
  • ¼ φλιτζάνι Βούτυρο Αμυγδάλου χωρίς αλάτι
  • 3 κ.σ. λιωμένο Λάδι Καρύδας
  • ½ φλιτζάνι Ζάχαρη Καρύδας (ή οργανική καστανή ζάχαρη)
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 2-3 κ.σ. σιρόπι Σφενδάμου (ή αγαύης ή καρύδας)
  • 1 κ.σ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 ¾ φλιτζάνι Αλεύρι Αμυγδάλου (ή σκόνη από ωμά αμύγδαλα στο μούλτι)
  • ¾ φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (ή άλλο φυτικό γάλα)
  • 1 ¼ φλιτζάνι Αλεύρι ή μείγμα αλευριού Χωρίς Γλουτένη (αλεύρι ρυζιού ή πατάτας ή tapioca)
  • 1 ⅓ φλιτζάνι Βρώμη χωρίς γλουτένη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα Καρύδια
Κέικ Μπανάνας χωρίς γλουτένη βίγκαν γλυκό συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C και ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ετοιμάζουμε το αυγό από λιναρόσπορο σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε βούτυρο αμυγδάλου, λάδι καρύδας, ζάχαρη καρύδας, σιρόπι σφενδάμου, θαλασσινό αλάτι και γάλα αμυγδάλου και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι αμυγδάλου, το μείγμα αλευριού χωρίς γλουτένη και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τα μισά καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια. Ψήνουμε για 1 ώρα έως 1 ώρα και 15 λεπτά. Όταν τελειώσει, το κέικ θα πρέπει να είναι σταθερό και να είναι τραγανό και ροδαλό στην κορυφή. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, πρέπει να βγαίνει καθαρό (ή με πολύ λίγα ψίχουλα).
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια ξεκολλάμε προσεκτικά τις πλευρές με ένα μαχαίρι ή το βγάζουμε μαζί με το χαρτί ψησίματος και το μεταφέρουμε εκτός φούρνου. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε αλλιώς θα είναι μαλακό και θα θρυμματίζεται. Είναι ακόμη καλύτερο την επόμενη μέρα!
  • Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και 4-5 ημέρες και στο ψυγείο περίπου για ένα μήνα. Μπορείτε να το ζεστάνετε ξανά στο φούρνο ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Νέα πλατφόρμα – VegMovies – με 200 vegan ταινίες
Ένας Vegan Κόσμος! Τι θα συμβεί εάν ολόκληρος ο κόσμος αποφάσιζε να γίνει Vegan?

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!