Πίτα με μαριναρισμένο τόφου, σαλάτα και σως αβοκάντο

Πίτα με μαριναρισμένο τόφου, σαλάτα και σως αβοκάντο

Vegan Συνταγή: μαριναρισμένο tofu, τραγανό λάχανο, κρεμώδης σως από αβοκάντο-λάιμ, τυλιγμένα σε πίτα.

Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

Για το Μαριναρισμένο Τόφου

  • 1 Λεμόνι, χυμό
  • 2 κ.σ. Σόγια
  • 1 κ.σ. μπαχαρικά Garam Masala (Γκαράμ Μασάλα)
  • 1 μπλοκ τόφου, κομμένο σε τρίγωνα ή κύβους
  • ½  κ.σ. Ελαιόλαδο

Για τη σως Αβοκάντο – Λάιμ

  • 3 κ.σ. vegan Μαγιονέζα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • ½ Λάιμ, χυμό
  • ½ σκελίδα Σκόρδο
  • 2 φρέσκα ​​κρεμμυδάκια
  • ¼  φλιτζάνι Νερό
  • Θαλασσινό Αλάτι, για γεύση
  • Μαύρο πιπέρι, για γεύση

Για την Σαλάτα Λάχανο

  • ¼  Λάχανο, μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
  • 2 Καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
  • 3 κ.σ. σως αβοκάντο-λάιμ
  • ½  Λάιμ, χυμό
  • Θαλασσινό Αλάτι, για γεύση

Για το σερβίρισμα

  • 4 πίτες
  • Κόλιανδρο ή Μαϊντανό
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Πιπεριές Jalapeño, κομμένες σε λεπτές φέτες (προαιρετικά για έξτρα πικάντικη γεύση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Μαριναρισμένο Τόφου

  • Κόβουμε το tofu σε τρίγωνα ή κύβους. Συνδυάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάτα σε ένα βαθύ πιάτο. Τοποθετούμε το τόφου σε αυτήν και σιγουρευόμαστε  ότι είναι καλά βυθισμένα όλα τα κομμάτια τόφου. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μια νύχτα.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προθερμαίνουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Ξεπλένουμε το μεγαλύτερο μέρος της μαρινάδας (για να αποφύγουμε το κάψιμο) και τηγανίζουμε τα τόφου σε λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σως Αβοκάντο – Λάιμ

  • Συνδυάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λάιμ για να ταιριάζει στις προτιμήσεις μας.

Για την Σαλάτα Λάχανο

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με 3 κ.σ. από την σως αβοκάντο – λάιμ που μόλις φτιάξαμε.

Για το σερβίρισμα

  • Στρώνουμε περίπου το ¼  της σαλάτας λάχανο στο κέντρο μιας πίτας,  τοποθετούμε από πάνω το ¼ του μαριναρισμένου tofu, και προσθέτουμε κόλιαντρο, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινη πιπέρια και κατά επιλογή jalapeño πιπεριά.
  • Διπλώνουμε και τις δύο πλευρές της πίτας και ασφαλίζουμε με μια οδοντογλυφίδα εάν είναι απαραίτητο ή την τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες πίτες. Απολαμβάνουμε !

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Ζουν οι vegan περισσότερα και πιο υγιή χρόνια?
10 τροφές που μας βοηθούν να μείνουμε ενυδατωμένοι τις ζεστές ημέρες

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!