3 Βίγκαν Ντρέσινγκ με Κάσιους

Η αναζήτηση για κρεμώδη, απολαυστικά βίγκαν ντρέσινγκ χωρίς γαλακτοκομικά μπορεί συχνά να μοιάζει με γαστρονομική πρόκληση. Ωστόσο, με τη δημιουργικότητα και τα σωστά συστατικά, η δημιουργία νόστιμων εναλλακτικών βίγκαν ντρέσινγκ γίνεται όχι μόνο εφικτή αλλά και απίστευτα ικανοποιητική. Σε αυτό το άρθρο, εμβαθύνουμε στον κόσμο των vegan dressings με κάσιους, προσφέροντας τρεις δελεαστικές συνταγές που εκμεταλλεύονται τον κρεμώδη πλούτο των κάσιους, ενώ παραμένουν χωρίς γαλακτοκομικά. Είτε είμαστε vegan είτε απλά είμαστε περίεργοι να επεκτείνουμε το γαστρονομικό μας ρεπερτόριο, αυτές οι συνταγές είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσουν τα πιάτα μας σε νέα ύψη γεύσης και υφής.

Τρία υπέροχα vegan dressings με βάση τα κάσιους που θα ‘απογειώσουν’ τα πιάτα μας:

ΣΥΝΤΑΓΗ Κρεμώδες βίγκαν ντρέσινγκ με Κάσιους

1. Vegan Κρεμώδες ντρέσινγκ με Κάσιους

Αυτή η βίγκαν εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου ντρέσινγκ (Ranch Dressing) είναι κρεμώδης, πικάντικη και γεμάτη γεύση. Είναι τέλειο για σαλάτες, μπολ λαχανικών ή ψητές πατάτες. Τα κάσιους παρέχουν μια πλούσια βάση που κάνει αυτό το ντρέσινγκ κρεμώδες χωρίς γαλακτοκομικά.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 2 ώρες
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και Πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μουλιασμένα κάσιους.
  • Σε ένα μπλέντερ, συνδυάζουμε τα κάσιους, το νερό, το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο και το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, τον άνηθο, λίγα φυλλαράκια μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  • Προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα στη γεύση μας και προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται για την επιθυμητή υφή.
Κάσιους βίγκαν Caesar Dressing

2. Κάσιους Caesar Dressing

Απολαύστε μια πιο υγιεινή, vegan εκδοχή του ντρέσινγκ Caesar που είναι εξίσου πλούσια και γευστική με το πρωτότυπο. Αυτό το vegan Caesar dressing με κάσιους έχει όλη την νοστιμιά, που αγαπάμε, καθιστώντας το ως την τέλεια προσθήκη σε τραγανό μαρούλι και τραγανά ρεβίθια.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 2 ώρες
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και Πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μουλιασμένα κάσιους.
  • Σε ένα μπλέντερ, συνδυάζουμε τα κάσιους, το νερό, το χυμό λεμονιού, τη διατροφική μαγιά, τη μουστάρδα Dijon, την κάπαρη (προαιρετικά) και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης μας.
  • Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται για να επιτύχουμε την επιθυμητή υφή.
Κάσιους Τζίντζερ Miso Ντρέσινγκ

3. Κάσιους Τζίντζερ Miso Ντρέσινγκ

Αυτό το vegan Κάσιους Τζίντζερ Miso dressing είναι ένα απολαυστικό μείγμα αλμυρών και ελαφρώς γλυκών γεύσεων με μια νότα σπιρτάδας από φρέσκο τζίντζερ. Είναι ιδανικό για σαλάτες με ασιατική έμπνευση, μπολ με δημητριακά ή ως συνοδευτικό ντιπ για vegan spring rolls και dumplings.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 2 ώρες
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή πάστα miso
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • Κομμάτι 1 εκατοστό φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες:

  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μουλιασμένα κάσιους.
  • Σε ένα μπλέντερ, συνδυάζουμε τα κάσιους, το νερό, την πάστα miso, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, το σιρόπι σφενδάμου, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Προσαρμόζουμε τη γεύση βάσει της γευστικής μας παλέτας και προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται για την επιθυμητή υφή.

Πειραματιζόμαστε με αυτά τα 3 Βίγκαν Ντρέσινγκ, προσαρμόζουμε στις γεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και δημιουργούμε τα δικά μας ξεχωριστά πιάτα! 🥗✨Απολαμβάνουμε αυτά τα ευέλικτα και γευστικά vegan dressings με σαλάτες, μπολ λαχανικών ή ως ντιπ!

Συμπερασματικά, αυτά τα 3 Βίγκαν Ντρέσινγκ με κάσιους προσφέρουν μια γευστική και θρεπτική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά dressings με βάση τα γαλακτοκομικά. Με την πλούσια γεύση και την απαλή τους σύσταση, είναι βέβαιο ότι θα απογειώσουν κάθε πιάτο ενώ ικανοποιούν διάφορες διατροφικές μας προτιμήσεις. Η υιοθέτηση συστατικών φυτικής προέλευσης, όπως τα κάσιους, όχι μόνο υποστηρίζει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά συμβάλλει επίσης στις προσπάθειες βιωσιμότητας. Έτσι, αφεθείτε σε αυτά τα απολαυστικά dressings χωρίς ενοχές, γνωρίζοντας ότι τρέφετε τόσο το σώμα σας όσο και τον πλανήτη.

 

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Τι είναι ο Βιγκανισμός;

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!