41 χώρες έχουν απαγορεύσει τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, αλλά τι γίνεται με τις δοκιμές σε ζώα για άλλους σκοπούς;

41 χώρες έχουν απαγορεύσει τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, αλλά τι γίνεται με τις δοκιμές σε ζώα για άλλους λόγους

41 χώρες έχουν απαγορεύσει τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, αλλά τι γίνεται με τις δοκιμές σε ζώα για άλλους λόγους;

Ένας αυξανόμενος κατάλογος χωρών απαγόρευσε επίσημα όλες τις δοκιμές σε ζώα για καλλυντικά.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει ολόκληρη την ΕΕ, την Ινδία, το Ισραήλ, τη Νορβηγία, την Ταϊβάν, τη Νέα Ζηλανδία και το Σάο Πάολο – και συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτή την εβδομάδα το Μεξικό εντάχθηκε στη λίστα. Το Μεξικό είναι η πρώτη χώρα στη Βόρεια Αμερική που απαγορεύει τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα. Τα καλά νέα είναι ότι άλλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αργεντινή εργάζονται για τη ψήφιση δικής τους νομοθεσίας για την απαγόρευση των δοκιμών καλλυντικών σε ζώα.

Υπάρχει ήδη μια πληθώρα προϊόντων ομορφιάς που έχουν ήδη αναλάβει να παράγουν καλλυντικά ομορφιάς cruelty free ή/και vegan (χωρίς δοκιμές σε ζώα ή ζωικά παράγωγα). Άλλωστε τι το όμορφο υπάρχει όταν κάποιος πρέπει να υποφέρει και θανατωθεί για χάρη μας;

Όσο περισσότερη υποστήριξη λαμβάνουν οι μάρκες cruelty free, τόσο πιο πιθανό είναι να αλλάξει ο κλάδος. Όσο τα προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα παραμένουν δημοφιλή, η βιομηχανία δεν θα έχει κανένα κίνητρο να αλλάξει. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη διαφορά. Η αλλαγή συμβαίνει παντού και οι δοκιμές σε ζώα, με τον καιρό, μπορεί να αποτελέσουν παρελθόν.

Ωστόσο, αυτό αφορά μόνο τον τομέα των καλλυντικών.

Ακόμα εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιούνται και σκοτώνονται στο όνομα της “προόδου και της έρευνας” κάθε χρόνο.

Δοκιμές σε ζώα για τα εμβόλια COVID-19

Όλα τα εμβόλια COVID-19 δοκιμάστηκαν σε ζώα και σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους πριν κυκλοφορήσουν. Ένα σημαντικό ποσοστό από τις δοκιμές διεξάγονται σε ζώα, συμπεριλαμβανομένων ποντικιών, αρουραίων, χάμστερ, γατιών, σκυλιών, ινδικών χοιριδίων, κουναβιών και πίθηκων.
Επίσης, καθώς οι ερευνητές και οι χώρες συνεχίζουν να ανταγωνίζονται για να παράγουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή θεραπεία, τα ίδια ή παρόμοια πειράματα σε ζώα θα επαναλαμβάνονται, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερο πόνο και θάνατο. Είναι αδύνατο να δοθούν αριθμοί για τον αριθμό των ζώων πάνω στα οποία δοκιμάστηκαν τα εμβόλια και τον αριθμό των ζώων που θανατώθηκαν, επειδή αυτά τα στοιχεία δεν δημοσιεύονται τακτικά και σίγουρα όχι σε σχέση με τον Covid-19.
Τώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ, είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε υπόψη την ποιότητα και την ανθρωπιά της επιστήμης μας και να συνεχίσουμε το έργο μας για να προωθήσουμε την ανάπτυξη προοδευτικών και ανθρώπινων μεθόδων.

Πειράματα σε ζώα σε παγκόσμιο επίπεδο

  • Τουλάχιστον 192,1 εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιήθηκαν για επιστημονικούς σκοπούς παγκοσμίως το 2015. Αυτός είναι ο πιο αξιόπιστος αριθμός στον κόσμο μέχρι σήμερα.
  • Αυτό περιλαμβάνει σχεδόν 80 εκατομμύρια πειραματόζωα καθώς και εκατομμύρια άλλα ζώα που σκοτώνονται για τους ιστούς τους, που χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή γενετικά τροποποιημένων στελεχών ζώων και εκτρέφονται αλλά δεν χρησιμοποιούνται.
  • Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι 10 πρώτες χώρες δοκιμών σε ζώα στον κόσμο είναι η Κίνα (20,5 εκατομμύρια) η Ιαπωνία (15,0 εκατομμύρια), οι Ηνωμένες Πολιτείες (15,6 εκατομμύρια), ο Καναδάς (3,6 εκατομμύρια), η Αυστραλία (3,2 εκατομμύρια), η Νότια Κορέα (3,1 εκατομμύρια) , το Ηνωμένο Βασίλειο (2,6 εκατομμύρια), τη Βραζιλία (2,2 εκατομμύρια), τη Γερμανία (2,0 εκατομμύρια) και τη Γαλλία (1,9 εκατομμύρια).
  • Το 2015, εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν 207.724 δοκιμές με σκύλους και 158.780 δοκιμές με πιθήκους.
  • Οι 10 κορυφαίοι χρήστες σκύλων ήταν: Κίνα. οι Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ινδία.
  • Οι 10 κορυφαίοι χρήστες πιθήκων ήταν: οι Ηνωμένες Πολιτείες. Κίνα, Ιαπωνία, Βραζιλία, Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία και Νότια Κορέα.

Πειράματα σε ζώα στην Ευρώπη

  • Η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι 10,9 εκατομμύρια πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε ζώα σε ολόκληρη την ΕΕ το 2017.
  • Επιπλέον 12,6 εκατομμύρια ζώα εκτράφηκαν και θανατώθηκαν, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν σε πειράματα. Αυτό σημαίνει ότι το 2017, συνολικά 23,5 εκατομμύρια ζώα σκοτώθηκαν για επιστημονικούς σκοπούς στην ΕΕ.
  • Παρά την αυξημένη ζήτηση του κοινού για μείωση των πειραμάτων σε ζώα, υπήρξε μικρή αλλαγή από τη δημοσίευση της προηγούμενης έκθεσης (11,5 εκατομμύρια ζώα που χρησιμοποιήθηκαν το 2011).
  • Σύμφωνα με τους ορισμούς της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο (Ηνωμένο Βασίλειο) πραγματοποιεί τον μεγαλύτερο αριθμό πειραμάτων σε ζώα στην Ευρώπη (2,6 εκατομμύρια το 2017). Η Γερμανία παραμένει ο δεύτερος υψηλότερος χρήστης ολοκληρώνοντας 2,1 εκατομμύρια πειράματα το 2017, ενώ η Γαλλία είναι τρίτη με 1,9 εκατομμύρια πειράματα το έτος 2017.
  • Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 21.369 σκύλοι το 2017, με τη Γαλλία (4.106 σκύλοι), το Ηνωμένο Βασίλειο (3.949 σκύλοι) και τη Γερμανία (3.330 σκύλοι) να είναι οι 3 πρώτοι χρήστες σκύλων σε πειράματα.
  • Όσον αφορά τους πιθήκους χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 11.609 πίθηκοι σε όλη την ΕΕ το 2017 (αύξηση 7% από το 2015) με τη Γαλλία (3.746 πίθηκοι), τη Γερμανία (3.472 πίθηκοι) και το Ηνωμένο Βασίλειο (2.960 πίθηκοι) να είναι οι 3 πρώτοι χρήστες πιθήκων σε πειράματα.

Είναι απαραίτητα τα πειράματα σε ζώα;

  • Από το συνολικό αριθμό πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στην ΕΕ το 2017, το 40% αφορούσε ερευνητικούς σκοπούς, ενώ μόνο το 20% απαιτούνταν από τις ρυθμιστικές αρχές.
  • Πάνω από 115 εκατομμύρια ζώα θανατώνονται κάθε χρόνο παγκοσμίως σε πειράματα ή για την προμήθεια της βιοϊατρικής βιομηχανίας. Τουλάχιστον 33 ζώα πεθαίνουν στα εργαστήρια κάθε δευτερόλεπτο παγκοσμίως.
  • Σύμφωνα με πρώην επιστημονικό ανώτερο υπάλληλο του Huntingdon Life Sciences, τα πειράματα στα ζώα συμφωνούν μόνο κατά 5%-25% κάθε φορά. Το ρίξιμο ενός νομίσματος “κορώνα ή γράμματα” θα ήταν πιο ακριβές.
  • Πραγματοποιούνται ακόμη πειράματα για κανονιστικούς σκοπούς στην ΕΕ. Το 2017, πραγματοποιήθηκαν 4.120 δοκιμές ερεθισμού του δέρματος, 814 τεστ ερεθισμού των ματιών, 47.341 δοκιμές ευαισθητοποίησης του δέρματος, 35.172 δοκιμές πυρετογένεσης και 892.723 δοκιμές δραστικότητας παρτίδας (μεγάλο μέρος των οποίων είναι πιθανό να περιλαμβάνει δοκιμές botox).

Βάση όλων των παραπάνω στοιχείων θα πρέπει πραγματικά ο καθένας από εμάς να αναρωτηθεί αν όλος αυτός ο πόνος “προσφέρει” κάτι πέρα από την δυστυχία και τον θάνατο αθώων ψυχών….

(Πηγή crueltyfreeinternational)

41 χώρες έχουν απαγορεύσει τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, αλλά τι γίνεται με τις δοκιμές σε ζώα για άλλους λόγους covid-19
Vegan Μπιφτέκια από Φασόλια
ΡΟΔΑΚΙΝΑ – διατροφική αξία – βιταμίνες – θεραπευτικές ιδιότητες

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!