Vegan Burgers με Φακές, Καρύδια, Μανιτάρια

Vegan burgers με Φακές Καρύδια Μανιτάρια

Vegan burgers φτιαγμένα με φακές, καρύδια και μανιτάρια.

Είναι πεντανόστιμα, είτε ψημένα είτε τηγανιτά, και μπορείτε να τα καταψύξετε για να τα απολαύσετε όποτε επιθυμείτε!

Χρόνος Προετοιμασίας 80 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος 1,5 ώρα

Μερίδες 4

 

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 φλιτζάνι ξηρή Φακή
  • 10 μεγάλα Μανιτάρια baby bella πολτοποιημένα
  • 1/2 φλιτζάνι Καρύδια πολτοποιημένα
  • 1 Κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2-3 σκελίδες Σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κουταλιές σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο χυμό Λεμονιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι Νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Μηλόξυδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι για γεύση
  • 1 κουταλάκι Μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο Ψωμί
  • 4-6 ψωμάκια burger (προαιρετικά)

Προαιρετικά για το σερβίρισμα: vegan μαγιονέζα, ντομάτα, κόκκινα κρεμμύδια, μαρούλι, πίκλες, φύτρες…

Vegan burgers με Φακές, Καρύδια, Μανιτάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετήστε τις φακές σε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό νερό. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, με μερικώς καλυμμένη την κατσαρόλα, για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να απορροφηθεί το νερό. Μεταφέρετε τις βρασμένες φακές σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ με το μηλόξυδο και πιέστε τις φακές με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού.
  • Όσο βράζουν οι φακές, ζεσταίνουμε λίγο ελαιολάδο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε να μαγειρεύετε, για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το περίπου 45 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα καρύδια και το μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Συνεχίστε με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Ξεκινήστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, και στη συνέχεια προσθέστε περισσότερο μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή γεύση.
  • Αδειάστε το περιεχόμενο του τηγανιού στις φακές. Προσθέστε και το τριμμένο ψωμί και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σχηματίσετε τα μπιφτέκια.
  • Πλάστε τα μπιφτέκια. Το μείγμα αναλογεί σε 4-6 vegan burgers, ανάλογα με το πόσο παχύ κάνετε το μπιφτέκι σας.
  • Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με φύλλο λαδόκολλας και ψήστε για 5-8 λεπτά μέχρι να φαίνονται τραγανά.
  • Σερβίρετε σε ψωμάκια burger με φέτες ντομάτας, σως, κρεμμύδια, πίκλες, φύτρες, ή οποιαδήποτε δικό σας επιθυμητό συμπλήρωμα.

Απολαύστε!!!

Vegan Δέρμα κατασκευασμένο από Φύλλα Φοίνικα
Τραγανές Πικάντικες Μπουκιές Κουνουπίδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!