
Ρεβύθια με δαμάσκηνα και λαχανικά
Μια συνταγή με γεύση ανατολής, εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική!!!
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 35 λεπτά
Μερίδες 4
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. Ρεβύθια, βρασμένα ή κονσέρβα
- 1 Κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
- 1 Μελιτζάνα, ψιλοκομμένη
- 4 Δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε ψιλές φέτες
- 1 Κόκκινη Πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 Ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
- ½ κ.γ. Κύμινο
- ½ κ.σ. Κόλιανδρο
- 250ml Ζωμό Λαχανικών
- ½ κ.σ. Κανέλα
- 2 κ.σ. Harissa ή 1 κ.γ. Τσίλι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και Πιπέρι
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- Κουσκούς για συνοδευτικό (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τηγανίζουμε για ένα λεπτό μέχρι να αρωματίσει.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πάνε τα μπαχαρικά παντού και τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν κάποιο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ζωμό λαχανικών, τη harissa και τα δαμάσκηνα. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω τον μαϊντανό.
Tip!
Μπορείτε να το σερβίρετε μαζί και με κουσκούς, για εξτρά υδατάνθρακες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και γεύση από ανατολή!