Vegan Κουραμπιέδες με μαστίχα Χίου και τριμμένη καρύδα

Vegan Κουραμπιέδες με μαστίχα Χίου και τριμμένη καρύδα βίγκαν συνταγή

Vegan Κουραμπιέδες με μαστίχα Χίου και τριμμένη καρύδα

Οι γιορτές  ξεκινούν γλυκά! Φέτος θα ψήσουμε μαζί τους ωραιότερους κουραμπιέδες με μαστίχα Χίου και τριμμένη καρύδα

Χρόνος προετοιμασίας – αναμονής: 50 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 20-25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 75΄

Μερίδες: 30-40 vegan μελομακάρονα

ΥΛΙΚΑ

Για τους vegan Κουραμπιέδες:

  • 125 γρ. vegan Βούτυρο ή Μαργαρίνη
  • 170 ml Ηλιέλαιο
  • 35 γρ. Ζάχαρη Άχνη
  • 400 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 Βανίλια
  • 1 κ.γ. Μαστίχα Χίου, κοπανιστή σε σκόνη
  • 40 γρ. Τριμμένη Καρύδα

Για το σερβίρισμα:

  • Ζάχαρη Άχνη
  • Τριμμένη Καρύδα
Vegan Κουραμπιέδες νηστίσιμοι βίγκαν συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους vegan Κουραμπιέδες:

Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε vegan βούτυρο (ή μαργαρίνη), ηλιέλαιο, ζάχαρη άχνη και βανίλια και ξεκινάμε να χτυπάμε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Αφού δούμε, στα 20 λεπτά, ότι το μείγμα έχει φουσκώσει και σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα, προσθέτουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, και τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε για επιπλέον 5 λεπτά.

Ρίχνουμε την σκόνη μαστίχας ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε την ζύμη να “ξεκουραστεί” για περίπου μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ομοιόμορφο σχήμα. Τους απλώνουμε σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τους ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 C για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που έχουμε δώσει.

Έχουμε την προσοχή μας στο φούρνο μην μας “αρπάξουν”. Θα είναι έτοιμοι όταν αρχίσουν να χρυσίζουν στις άκρες τους.

Όταν τους βγάλουμε από τον φούρνο, τους μεταφέρουμε σε μια  σχάρα να κρυώσουν καλά. *Προσοχή γιατί καίνε και είναι πολύ μαλακοί και σπάνε. Όταν κρυώσουν θα σφίξουν κάπως.

Για το σερβίρισμα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και ξεκινάμε να βουτάμε προσεκτικά έναν έναν τους κουραμπιέδες και τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Αφού τους αχνίσουμε όλους, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ακόμη άχνη και τριμμένη καρύδα.

Σημειώσεις

  • Αν δεν έχουμε μίξερ με σταθερή βάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ χειρός.
  • Δεν έχει μεγάλη σημασία το σχήμα των κουραμπιέδων, μιας και μπορούμε να καταφύγουμε στο κλασικό στρογγυλό σχήμα που πλάθεται με τα χέρια ή να κόψουμε την ζύμη σε διάφορα σχήματα όπως αστεράκια, χρησιμοποιώντας κουπ πατ.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να τους γεμίσουμε με ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κλπ)
  • Αν πάλι θέλουμε τους κουραμπιέδες μας με επικάλυψη σοκολάτας, αφού τους βγάλουμε από το φούρνο, τους αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν και στη συνέχεια λιώνουμε vegan σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τους βουτάμε μέσα ένα-ένα ή περιχύνουμε με τη σοκολάτα την επιφάνειά τους.

Καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη στη καρδιά μας !

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Μελομακάρονα με ξύσμα μανταρινιού, κανέλα και τζίντζερ
Κρεμώδης vegan σούπα κολοκύθας με τραγανά ψητά ρεβύθια

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!