
Vegan Κροκέτες Ψαριού με σπιτική Thai σάλτσα
Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει και στην γεύση αλλά και στην εμφάνιση. Επίσης, η Thai σάλτσα είναι απλά πανόστιμη
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 50 λεπτά
Μερίδες 6
ΥΛΙΚΑ
Για τις Vegan Κροκέτες Ψαριού
- 2-3 μεσαίες Πατάτες (περίπου 500 γραμμάρια)
- 3 φρέσκα Κρεμμυδάκια
- 4 εκ. κομμάτι φρέσκο Τζίντζερ (περίπου 15 γραμμάρια)
- 1 φύλλο Nori, προαιρετικό
- 400 γρ. Jackfruit σε κονσέρβα
- 10 γρ. φρέσκου Κόλιανδρου
- 1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. vegan Thai red curry πάστα
- 1 κ.γ. σάλτσα Σόγιας, συν επιπλέον για γεύση
- Αλάτι και μαύρο Πιπέρι
Για την Thai σάλτσα
- 1 Λάιμ
- 15 γρ. Φρέσκο Τζίντζερ
- 10 γρ. φύλλα Κόλιανδρου
- 1 κ.γ. vegan Thai red curry πάστα
- 1 κ.γ. Σόγια σάλτσα
Για το σερβίρισμα
- 1 Λάιμ
- 1⁄2 μικρό φρέσκο Τσίλι
- 100 γρ. Ανάμικτη Σαλάτα της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις Vegan Κροκέτες Ψαριού
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς °C
- Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια των 2,5 εκατοστών και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο κρύο νερό. Τις βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 8-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή με ειδικό σκεύος.
- Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτά κομματάκια. Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και στη συνέχεια το τρίβουμε ή το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Κόβουμε το φύλλο nori (αν το χρησιμοποιήσετε) με το ψαλίδι σε μικρά κομμάτια. Αδειάζουμε τη κονσέρβα με το Jackfruit, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Με τα χέρια ή με δυο πιρούνια τραβάμε και ξεχωρίζουμε το Jackfruit μέχρι να πάρει την μορφή τόνου σε κονσέρβα. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα κόλιανδρου από τα στελέχη και τα αφήνουμε χώρια στην άκρη.
- Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λάδι. Μόλις ζεσταίνει λίγο το λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ και σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια Jackfruit, τα στελέχη κόλιανδρου και το nori (αν το χρησιμοποιήσετε). Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, και στη συνέχεια προσθέτουμε την vegan Thai red curry πάστα και τη σάλτσα σόγιας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Όταν τα κομματάκια Jackfruit ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς, προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πατάτες, ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρις ότου οι πατάτες πάρουν λίγο χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, γευόμαστε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αν χρειάζεται λίγη σάλτσα σόγιας για έξτρα γεύση.
- Αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα και στη συνέχεια το πλάθουμε σε 6 πλατιές κροκέτες, όπως αυτές στην φωτογραφία.
- Τοποθετούμε τις vegan κροκέτες ψαριού σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 17-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Για την Τhai σάλτσα
- Φτιάχνουμε την Thai σάλτσα ενώ ψήνονται οι vegan κροκέτες ψαριού. Στύβουμε το λάιμ και το τοποθετούμε στο μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα κορίανδρου που έχουμε κρατήσει στην άκρη από πριν. Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο τζίντζερ, την vegan Thai red curry πάστα και την σάλτσα σόγιας στο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μεταξύ τους τα υλικά μέχρι να γίνουν μια πάστα και προσθέτουμε νερό για να έχει μια πιο ρευστή υφή.
- Σερβίρουμε με δροσερή ανάμικτη σάλτσα, φέτες λάιμ και τσίλι.
