ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ οφέλη για την υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα

ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ οφέλη υγεία ανοσοποιητικό_σύστημα

Η διατροφή «ουράνιο τόξο» αποτελεί μια βασική συμβουλή υγιεινής διατροφής. Τι σημαίνει όμως αυτό? Γιατί είναι σημαντικό να λαμβάνουμε μια ποικιλία από πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά μέσω της διατροφής μας?

Τα σώματα μας επωφελούνται από την ποικιλία. Για βέλτιστη υγεία, χρειαζόμαστε ένα ουράνιο τόξο θρεπτικών ουσιών και χρωμάτων. Στην πραγματικότητα, η ποικιλία των βιταμινών, των μετάλλων, των αντιοξειδωτικών και των φυτοχημικών στα φρούτα και τα λαχανικά έχει τεράστιες θεραπευτικές δυνάμεις. Και πολλές από αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες έχουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα!

Το να τρώμε μια ποικιλία από κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί, πράσινα, μπλε και μωβ, λευκά και καφέ φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσουμε ένα πλήρες φάσμα των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών που χρειάζεται το σώμα μας για να ακτινοβολεί υγεία και ενέργεια.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου, μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακών παθήσεων, βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος και άλλα.

Τα κόκκινα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου και του ελλαγικού οξέος. Αυτά τα ισχυρά θρεπτικά συστατικά έχουν μελετηθεί για τις επιδράσεις τους στην καταπολέμηση του καρκίνου και για άλλα οφέλη στην υγεία. Για παράδειγμα, μια ημερήσια δόση σάλτσας ντομάτας έχει βρεθεί ότι αντιστρέφει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη.

Το καρπούζι είναι ακόμη υψηλότερο στο λυκοπένιο από τις ντομάτες και το λυκοπένιο μπορεί να είναι πιο βιοδιαθέσιμο. Το καρπούζι είναι επίσης πλούσιο στο φυτοθρεπτικό συστατικό που ονομάζεται κιτρουλίνη, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία για ήπια έως μέτρια στυτική δυσλειτουργία.

Επίσης, οι φράουλες έχει βρεθεί ότι αποτρέπουν και ακόμη και αναστρέφουν τον καρκίνο του οισοφάγου. Το ιδανικό είναι η λήψη των φυτοθρεπτικών ουσιών από ολόκληρα τρόφιμα. Η λήψη τους σε μορφή συμπληρώματος , όπως το λυκοπένιο και το β-καροτένιο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Ωστόσο, η κατανάλωση αυτών των φυτοθρεπτικών συστατικών από κανονικές τροφές, όπως η σάλτσα ντομάτας, έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Τέλος, συχνά νομίζουμε ότι τα εσπεριδοειδή έχουν την περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό. Αυτό όμως δεν ισχύει. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν δύο φορές μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τα εσπεριδοειδή. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή βήτα καροτίνης. Εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιούς δέρματος. Το βήτα καροτένιο βοηθάει να κρατάμε τα μάτια και το δέρμα μας υγιή.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ θρεπτική διατροφική αξία ανοσοποιητικό σύστημα

Παραδείγματα υγιεινών Κόκκινων τροφών

  • Κόκκινες Πιπεριές

  • Ντομάτες

  • Φράουλες

  • Σμέουρα

  • Καρπούζι

  • Μήλα

  • Cranberries

  • Κεράσια

  • Σταφύλια

  • Κόκκινα Κρεμμύδια

  • Ρόδια

  • Παντζάρια

Διαβάστε επίσης

Μήπως ο COVID-19 είναι τελικά στο πιάτο μας?
ΚΙΤΡΙΝΑ και ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ οφέλη για την υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!